Ο επιούσιος φωτογραφίζεται στην Ήπειρο

Το ξενοδοχείο Aristi Mountain Resort (τηλ. 2653041330, www.aristi.gr)στην Αρίστη Ζαγορίου και η φωτογράφος Μπεατρίς Χάμπλετ παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Ο Άρτος ο Επιούσιος, φωτογραφίες από τη ζωή στην Ήπειρο».
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο εκθεσιακό κέντρο του ξενοδοχείου για δύο βδομάδες, από τις 8 Μαΐου οπότε θα γίνουν τα εγκαίνια. Η νεοϋορκέζα φωτογράφος που αυτή την περίοδο εξέθετε τα έργα της στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, αντλεί τα θέματά της από την καθημερινότητα των χωριών της Ηπείρου. Οι φωτογραφίες, όλες ασπρόμαυρες, έχουν τραβηχτεί το διάστημα 2007-2009.


Η Χάμπλετ παραμένει προσηλωμένη στα ιδανικά της ασπρόμαυρης καλλιτεχνικής φωτογραφίας και εκτυπώνει κάθε φωτογραφία της με το χέρι. Η έκθεση απεικονίζει εργάτες της υπαίθρου που συνεχίζουν να ζουν και να εργάζονται με πατροπαράδοτους τρόπους, αλλά με πάντα έντονη την παρουσία του 21ου αιώνα. Μερικά από τα χωριά στα οποία τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες είναι η Πυρσόγιαννη, η Οξυά, το Κεφαλοχώρι και άλλα Μαστοροχώρια. Τα δέκα τελευταία χρόνια η φωτογράφος έχει εκθέσει τα έργα της σε διάφορα μέρη του κόσμου, περιηγούμενη τις περιοχές που φωτογραφίζει (Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία και αλλού.

agon

Δεν υπάρχουν σχόλια: