Να δοθεί βαρύτητα στον Ηπειρωτικό Τουρισμό!


O τουρισμός στην Ήπειρο, όπως λένε όσοι ασχολούνται με τον κλάδο, θα είναι αυξημένος κατά την καλοκαιρινή σεζόν, ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες χρονιές θα παρουσιάσει μια ιδιαιτερότητα. Αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη κίνηση τα παράλια στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα και λιγότερη οι ορεινές περιοχές.
Και αυτό, λόγω κυρίως της Εγνατίας Οδού, η οποία έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις από την Βόρειο Ελλάδα προς την περιοχή μας. Πλέον ο χρόνος έχει συντομεύσει και το ταξίδι είναι άνετο. Μάλιστα όταν κατασκευαστεί η Ιόνια Οδός η πρόσβαση θα είναι ακόμη πιο εύκολη και πιο σύντομη προς τα παράλια της Ηπείρου.
Είναι ενδεικτικό ότι το χειρότερο Πάσχα της τελευταίας 20ετίας έζησαν φέτος τα νησιά του Ιονίου και η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες, καθώς οι αφίξεις ήταν μειωμένες πάνω από 50%, σε σχέση με πέρυσι.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης των τουριστικών υποδομών στον τόπο μας, ώστε ο Ηπειρωτικός τουρισμός να επανέλθει σε ανοδική πορεία. Τα Ηπειρωτικά θέρετρα αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από κοντινούς προορισμούς, όπως οι Άγιοι Σαράντα και η Χειμάρα, όπου οι τιμές είναι ελκυστικές. Ο Ηπειρωτικός τουρισμός φαίνεται πως αντέχει ακόμη, αν και τα μέχρι στιγμής μηνύματα για τη φετινή σεζόν στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν επιτρέπουν την εξαγωγή αισιόδοξων εκτιμήσεων για τον ελληνικό τουρισμό.
Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για κάμψη των κρατήσεων από τις βασικές αγορές, διατήρηση της πτώσης των τιμών στα ξενοδοχεία, συρρίκνωση των ημερών διαμονής των τουριστών και μείωση των δαπανών τους, στοιχεία που θα επιφέρουν αναπόφευκτα περαιτέρω πτώση στα τουριστικά έσοδα.
proinoslogos.

Δεν υπάρχουν σχόλια: