«Θα φύγουν μόλις νοικοκυρευτούμε»

Ζούμε τη δυσκολότερη εποχή από τη μεταπολίτευση έως σήμερα σημείωσε στη δραματική του ομιλία προς την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν λαύρος κατά του κρατικοδίαιτου μοντέλου οικονομίας, το οποίο «έχει ήδη καταρρεύσει», όπως εμφατικά σημείωσε.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν σαφής και ως προς τις αντιδράσεις που προκαλεί το καθεστώς επιτήρησης στο οποίο έχει μπει η ελληνική οικονομία. «Οι ελεγκτές θα φύγουν μόλις νοικοκυρευτούμε», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση για την απόφασή της να προσφύγει στο μηχανισμό, αγνοούν σκοπίμως ή αφελώς την κατάσταση της οικονομίας

Στην Ε.Ε. υπάρχει ισχυρή βούληση για βοήθεια στη χώρα μας και έχουμε ισχυρούς συμμάχους, πρόσθεσε και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα διαπραγματευθεί τις λεπτομέρειες ενός προγράμματος για την επόμενη τριετία και διαβεβαίωσε ότι θα αφομοιωθούν οι καλύτερες πρακτικές που υπάρχουν διεθνώς για να αναστραφούν οι κακές πρακτικές που υπάρχουν στο Δημόσιο.
Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα προστατευθούν οι πιο αδύναμοι πολίτες, «θα δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας αυτών που θα θιγούν περισσότερο».
«Πολλά μας έχουν πληγώσει και ο πόνος δυνατός όσο ποτέ άλλοτε. Η μεταχείρισή μας καθημερινά ένα ντους κρύο και ζεστό μαζί. Έχουμε ακούσει τις πιο άδικες και εξωφρενικές παρουσιάσεις της κατάστασής μας από λαϊκιστές και κερδοσκόπους.
"Πολλές φορές ένιωσα τη μοναξιά της εξουσίας. Έχετε σταθεί στο ύψος σας, έχετε δώσει ψυχή στον αγώνα που κάνουμε από κοινού, έχετε δείξει έμπρακτη συμπαράσταση στον κοινό μας αγώνα.
Όλοι μας πάμε στη μάχη με το κεφάλι ψηλά, πάνω από την ασημαντότητα του πολιτικού κόστους υπάρχει η προσφορά στην Ελλάδα, η στάση σας αποτελεί παράδειγμα για μια άλλη πολιτική κουλτούρα στον τόπο μας".
"Δεν αισθανόταν ο έλληνας, πολίτης αυτής της χώρας, ήταν υπήκοος μιας φεουδαρχίας, η αντίστασή του ήταν η απειθαρχία και η ανομία έγινε κανόνας, όχι γιατί έφταιγε ο απλός πολίτης αλλά οι κυβερνώντες που έδιναν το κακό παράδειγμα. Αυτά ήρθαμε να αλλάξουμε, να χτυπήσουμε να ανατρέψουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ο αγώνας μας», όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, «είναι να αποκαταστήσουμε την ίδια την αξιοπιστία μας, γιατί χωρις αυτή δεν υπάρχει πίστη, δεν υπάρχει δάνειο, δεν υπάρχει επένδυση».
«Παραλάβαμε την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και θα την παραδώσουμε δυνατή, αξιόπιστη, περήφανη και αναπτυξιακά και κοινωνικά δίκαιη», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.
Σχολιάζοντας τη «συγνώμη» του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για τις παραλείψεις της κυβέρνησης Καραμανλή ο Πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Άκουσα μια συγνώμη, όμως αφορούσε το παρελθόν, δεν αφορούσε το παρόν, το τι μέλλει γενέσθαι, συγνώμη σημαίνει είμαι έτοιμος να αλλάξω και αυτό ούτε το άκουσα ούτε το είδα. Συγνώμη σημαίνει να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους υπ' ευθύνη τους η Ελλάδα βρίσκεται υπό κηδεμονία.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: