Σκάνδαλο με παράνομες συνταγογραφήσεις-Εμπλέκεται και φαρμακείο στα Γιάννινα

Μία σοβαρή υπόθεση με διαστάσεις σκανδάλου ερευνά κλιμάκιο επιθεωρητών του ΟΓΑ στο Νοσοκομείο της Άρτας και σε φαρμακείο των Ιωαννίνων, καθώς στο πρώτο συνταγογραφούνταν φάρμακα και οι συνταγές εκτελούνταν στο δεύτερο.
Κλιμάκιο επιθεωρητών του ΟΓΑ πραγματοποίησε ενδελεχή έρευνα και το πόρισμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται υπάλληλος του Νοσοκομείου Άρτας. Ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος επιβεβαιώνει τον έλεγχο που έγινε και σημειώνει ότι αν διαπιστωθούν ευθύνες θα ακολουθήσει ένορκη διοικητική εξέταση.


Ο έλεγχος έγινε από τις 21 μέχρι τις 24 Απριλίου. Από την προισταμένη του φαρμακείου έχει ζητηθεί εγγράφως απογραφή του υλικού προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Την ίδια στιγμή εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι πολλά από τα φάρμακα που παρανόμως συνταγογραφήθηκαν έχουν καταλήξει στην Αλβανία, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχουν χρησιμοποιηθεί και άλλα ταμεία πέραν του ΟΓΑ ο οποίος προχώρησε σε έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το φαρμακείο που εμπλέκεται στα Γιάννινα, βρίσκεται στη νότια είσοδο της πόλης και άνοιξε πριν από δύο χρόνια περίπου. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε άδεια προσώπου από την Αθήνα και ούτε η ιδιοκτήτρια ούτε κάποιος από τους υπαλλήλους είχε γνώσεις φαρμακευτικής. Από την ημέρα που έγινε ο έλεγχος του ΟΓΑ μένει κλειστό, ενώ και κατά το παρελθόν, ύστερα από έλεγχο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, είχε ζητηθεί το κλείσιμό του.
Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται κι ένα φαρμακείο της Άρτας. Όσοι μετείχαν στην κομπίνα αυτή, έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη.
Το κόλπο ξεκινούσε μέσα από το νοσοκομείο, όπου φάρμακα και κυρίως ακριβά, δεν σφραγίζονταν κατά την παραλαβή τους κι έτσι κατέληγαν σε συγκεκριμένα φαρμακεία. Στο φαρμακείο των Ιωαννίνων, έφταναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνταγές που γράφονταν στο Νοσοκομείο της Άρτας. Εδώ σφραγίζονταν και τοποθετούνταν το κουπόνι, που έπρεπε να βρίσκεται στο Νοσοκομείο με την ένδειξη "κρατικό είδος".
Το κύκλωμα, το οποίο δεν είναι το μοναδικό στο χώρο του φαρμάκου, φαίνεται ότι δρούσε πάνω από ένα χρόνο.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: