Η Μάντσεστερ πιο πλούσια ομάδα του κόσμου

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά να είναι η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Η κορυφαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, που ήρθε δεύτερη στην αντίστοιχη λίστα της Deloitte το Φεβρουάριο, ξεπέρασε για ακόμη μια φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το Forbes εκτιμά ότι η εμπορική αξία της Γιουνάιτεντ ανέρχεται σε 1,84 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 2% σε σχέση με πέρσι, της Ρεάλ Μαδρίτης σε 1,32 δισ. δολάρια και της Άρσεναλ σε 1,181 δισ. δολάρια.
Για τον υπολογισμό των στοιχείων αυτών, το περιοδικό έλαβε υπόψιν του τα έσοδα των ομάδων από τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων, τις χορηγίες, τις πωλήσεις εισιτηρίων κτλ. Η Μπαρτσελόνα έρχεται στην τέταρτη θέση στη λίστα των 20 ομάδων, που περιλαμβάνει έξι συλλόγους από την Πρέμιερ Λιγκ συν τη Νιουκάστλ.
Η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Μίλαν βρίσκονται στις πλουσιότερες 10 ομάδες του κόσμου, παρότι η αξία τους υποχώρησε κατά 19% το 2008-2009. Οι Γιουβέντους και Μερσέιγ κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις τις αξίας τους, σε ποσοστό 9% το προηγούμενο έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: