Διασωστικό όχημα απέκτησε η Π.Υ Πρέβεζας

Στο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας ανήκει πλέον ένα διασωστικό όχημα ειδικά εξοπλισμένο ώστε να μπορεί να σώσει ζωές σε περίπτωση τροχαίων ή άλλων ατυχημάτων.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκε μέχρι πρόσφατα στην ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και χθες το πρωί παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης ενώ οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας εκπαιδεύονται στην χρήση του.
Σύμφωνα με τον διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Βασίλη Κώνστα πρόκειται για ένα δοκιμασμένο όχημα το οποίο έχει ανταποκριθεί σε δύσκολα περιστατικά.


Μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει αναβολέας, υδραυλικός γρύλος, γεννήτρια, μηχανοκίνητος κόφτης μετάλλων, αλυσοπρίονο και ακόμη μικρό ντεπόζιτο νερού (σε περίπτωση που κάποιο αυτοκίνητο πάρει φωτιά) αλλά και προβολείς οι οποίοι φωτίζουν σε μεγάλη απόσταση.
Αρκετά από αυτά τα σωστικά μηχανήματα μπορούν να μετακινηθούν και με τα χέρια προκειμένου οι διασώστες να παρέμβουν σε περίπτωση που το αυτοκίνητο βρίσκεται τρακαρισμένο σε κάποια πλαγιά.
Η εκπαίδευση γίνεται από τον κ. Μπαλατσό ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το διασωστικό όχημα έχοντας υπηρετήσει στην ΕΜΑΚ Ιωαννίνων. Ο κ. Μπαλατσός εξήγησε ότι το όχημα δαθέτει όλες τις υποδομές που απαιτούνται για να ανασηκώνονται ή να στερεοποιούνται τα αυτοκίνητα που έχουν τρακάρει. Διαθέτει δε, όλες τις υποδομές έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται όλα τα έκτακτα περιστατικά
«Το όχημα αυτό θα ενισχύσει σημαντικά το έργο της υπηρεσίας» είπε ο κ. Κώνστας και ευχαρίστησε θερμά τις εταιρίες που προσέφεραν τα αυτοκίνητα καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην διεξαγωγή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων προς τους πυροσβέστες
neoiagones

Δεν υπάρχουν σχόλια: