Επιστολή 60 ετών "καίει" αξιωματικό των Ες Ες

Άνοιξε πάλι στη Γερμανία, ο δικαστικός φάκελος με θέμα τη δολοφονία "εν ψυχρώ" με τη διαταγή (και) από έναν αξιωματικό των "Ες Ες" περίπου 30 χιλιάδων Εβραίων κρατούμενων στο κατεχόμενο Λιουμπλίν, το έτος 1943.
Ο αξιωματικός αυτός (σήμερα 95 ετών) είχε δικαστεί για την υπόθεση αυτήν στο μέσον της δεκαετίας του 1970, όμως λόγω αμφιβολιών για την ενοχή του είχε απαλλαγεί. Στη δίκη του είχε επικαλεστεί ότι, την ώρα της σφαγής, τελούσε σε άδεια και δεν προέκυψαν αντίθετα στοιχεία.


Τώρα, μετά μιαν επανεξέταση μιας επιστολής του αξιωματικού του ιδίου έτους, με ημερομηνία 31η Οκτωβρίου, απευθυνόμενη σε μία γυναίκα του στενού περιβάλλοντός του, ο φάκελος της δικαστικής υπόθεσης θα ξανανοίξει, έστω και παρά τη μεγάλη δυσκολία να βρεθούν οι μάρτυρες που θα καταθέσουν, ανέφερε η ίδια δικαστική πηγή. Όμως, ανέφερε ο ίδια πηγή, "το δικαστικό έργο θα βοηθηθεί σημαντικά από τις μαρτυρίες στη δίκη, για μία παραπλήσια σφαγή στην περιοχή της Βαρσοβίας, η οποία (δίκη) έγινε σχετικά πρόσφατα".

Στην επιστολή, ο αξιωματικός καυχιέται ότι με τη μονάδα του "πρόκειται να συμμετάσχει" στην κατεχόμενη Πολωνία (το 1943) "στη μαζική εξολόθρευση περίπου 30 χιλιάδων Εβραίων κρατούμενων"- πράγματι αυτή έγινε τρία 24ωρα μετά από το γράψιμο της επιστολής.

Ας σημειωθεί ότι ο εν λόγω αξιωματικός των "Ες Ες" συγκαταλέγεται στον κατάλογο των 10 πλέον καταζητούμενων Ναζιστών, που έχει καταρτιστεί από το "Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ". "Τα στοιχεία του, ενόσω είναι υπόδικος", σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία "δεν δημοσιεύονται".
theinsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: