Εστία διαφθοράς το ελεγκτικό συνέδριο...

Για την υπόθεση της παράνομης χρήσης των προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης από ιδιωτικούς υπαλλήλους στα τέλη της δεκαετίας του '90, οι οποίοι ήθελαν να βελτιώσουν τις αποδοχές τους, χωρίς όμως να το δικαιούνται, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Μπούτος, οικονομικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στελέχη του ανώτατου ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας συγκαλύπτουν με απροκάλυπτο τρόπο τη διαφθορά, και αυτό εξηγεί και το γιατί η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στο συγκεκριμένο θέμα στην Ευρώπη. «Ακόμα και στην πιο διεφθαρμένη χώρα η όλη διαδικασία θα είχε τελειώσει, σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, τα οποία είναι τέτοια που επιβάλλουν άμεση αντιμετώπιση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ενδεικτικά, περίπου 660 εκατ. δραχμές καταβλήθηκαν σε σεμινάρια, για τα οποία οι διαδικασίες ανάθεσης ήταν παράνομες και τα ποσά των αποζημιώσεων για υποτιθέμενη διδασκαλία ήταν εξωπραγματικά».

Είπε επίσης ότι η εισαγγελία έχει ασκήσει δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων, μεταξύ των οποίων μέλη της διοικήσεως, σύμβουλοι του προέδρου, ακόμα και μέλη του ελεγκτικού συνεδρίου, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί τα πορίσματα του ελέγχου.

Ωστόσο, υπάρχει μία κωλυσιεργία στην αναθεώρηση των πράξεων επειδή ο τότε επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου και μετέπειτα γενικός συντονιστής επιτρόπων στο ελεγκτικό συνέδριο Γεράσιμου Σαπουτζόγλου, ήταν και αυτός αναμεμειγμένος στην υπόθεση των παράνομων αποζημιώσεων, επισήμανε.

«Το ζήτημα δεν είναι ποιοι έφαγαν τα λεφτά, αλλά ποιοι δεν επιτρέπουν να γυρίσουν πίσω τα λεφτά που έχουν φαγωθεί. Άρα το ζήτημα εστιάζεται στην αντιμετώπιση του ελεγκτικού συνεδρίου», τόνισε ακόμα.

«Η έκθεση φωτογραφίζει έναν οργανισμό όπου κυριαρχεί η κακοδιοίκηση, η κακοδιαχείριση και κυρίως φωτογραφίζει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, τον ανώτατο του κράτους, ο οποίος λειτουργεί ως πλυντήριο», κατέληξε.

Τέλος, προειδοποίησε με προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα εάν δεν υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης και δεν επιστραφούν στο Δημόσιο τα τεράστια ποσά που σπαταλήθηκαν.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: