Ικανοποιημένος από την Πρόταση Χωροθέτησης του Σχεδίου «Καλλικράτης» ο δήμαρχος Φαναρίου


Την ικανοποίηση του εκφράζει για το σχέδιο «Καλλικράτης» σε σχετική ανακοίνωσηο δήμαρχος Φαναρίου Αντώνης Νάστας.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Ως Δημοτική Αρχή, δηλώνουμε ικανοποιημένοι από την Πρόταση Χωροθέτησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η πρόταση αυτή αναγνωρίζει πλήρως τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει όλες οι Δημοτικές Αρχές από συστάσεως του Δήμου, προκειμένου να καταστήσουν τον Δήμο Φαναρίου έναν ισχυρό Δήμο, ικανό να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή και να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις.


Στόχος του Καλλικράτη, αγαπητοί συνδημότες, είναι να δημιουργήσει Δήμους οικονομικά αυτόνομους, ικανούς να απορροφούν πόρους και να παράγουν έργο, αλλά και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά όλες τις υπηρεσίες που αφορούν στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Ο Δήμος μας είναι και οικονομικά αυτόνομος, και στελεχωμένος ώστε να εξυπηρετεί τους δημότες του και να παράγει έργο. Διαθέτουμε Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία, Πολεοδομία, Υπηρεσία Ύδρευσης, Νομική Υποστήριξη, καθώς και πολλά μηχανήματα έργων. Είμαστε ο πρώτος Καποδιστριακός Δήμος στην Ήπειρο που πιστοποιήθηκε για έργα του ΕΣΠΑ, ενώ πανελλαδικά πιστοποιήθηκε μόνο ένας στους πέντε Δήμους. Εκτελούμε το πρώτο έργο του ΕΣΠΑ στην Ήπειρο, τη Σύνδεση του Καναλλακίου με την Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 8.150.000,00 ευρώ, το οποίο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Ήδη έχουν πληρωθεί οι πρώτοι τρεις λογαριασμοί του έργου.
Αγαπητοί Συμπολίτες, για να τα πετύχουμε όλα αυτά έχουμε προσπαθήσει πολύ. Από την αρχή της θητείας μας κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φέρουμε τον Δήμο μας στη θέση που του αξίζει, στη θέση από την οποία μπορεί να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις.
Χαιρετίζουμε την Πρόταση Χωροθέτησης του Σχεδίου «Καλλικράτης». Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιη, καθώς βασίζεται σε αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα κριτήρια. Έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις περιστάσεις. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Πάργας, η ιστορία της οποίας αλλά και του ποταμού Αχέροντα και του Νεκρομαντείου, έχει μια διεθνή ακτινοβολία. Θα συνεχίσουμε να αποτελούμε έναν δυναμικό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος θα μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, ενισχυμένος πλέον με τις νέες αρμοδιότητες και τους νέους πόρους που προτείνει το σχέδιο Καλλικράτης.

Ο Δήμαρχος Φαναρίου,
Νάστας Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: