Στον Εισαγγελέα κομπίνα με τον Αναπτυξιακό

Θα εισέπρατταν παράνομα επιδότηση 700000 ευρω

Κομπίνα, προκειμένου να εισπράξουν χρήματα από τον Αναπτυξιακό Νόμο επιχείρησαν να στήσουν δύο επενδυτές που δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς στο Νομό Ιωαννίνων, αλλά θα κληθούν πολύ σύντομα από τον Εισαγγελέα για να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Η επένδυσή τους είναι ενταγμένη στον Αναπτυξιακό Νόμο, όμως, προφανώς οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω και των μεγάλων ανοιγμάτων στην αγορά, δεν τους επιτρέπει την εκτέλεσή της στους προβλεπόμενους ρυθμούς.
Όμως ήθελαν να εισπράξουν τα χρήματα και με έναν πρωτότυπο τρόπο προσπάθησαν να το κάνουν στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.


Παρουσίασαν λοιπόν πλαστογραφημένη όμως την έκθεση ελέγχου των ελεγκτών της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία έφερε ακόμη και τις υπογραφές των ελεγκτών που είχαν χρεωμένη την επένδυση.
Η πλαστογράφηση αποκαλύφθηκε σχεδόν τυχαία. Υπάλληλος της τράπεζας επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να ζητήσει κάποιες διευκρινίσεις.
Ο υπάλληλος της Περιφέρειας έπεσε στην κυριολεξία από τα σύννεφα όταν άκουσε να του μεταφέρουν τα στοιχεία της υποτιθέμενης έκθεσης ελέγχου και ζήτησε να του αποσταλεί το έγγραφο.
Όταν αυτό έγινε διαπιστώθηκε η πλαστότητά του και η πληρωμή των επενδυτών φυσικά μπλόκαρε.
Ωστόσο το θέμα δεν έμεινε δεν εκεί. Ενημερώθηκε η προϊσταμένη αρχή και χθες ο φάκελος απεστάλη στον Εισαγγελέα. Μάλιστα η διαβίβαση αυτή έγινε με καθυστέρηση και αφού υπάλληλοι και υψηλοί υπηρεσιακοί παράγοντες τόνιζαν ότι αν δεν γίνει δια της προβλεπόμενης οδού - από την Γενική Γραμματέα δηλαδή- θα το πράξουν οι ίδιοι.
Η εν λόγω επένδυση είναι ύψους ενάμισι εκατομμυρίου περίπου και η επιδότηση από τον Αναπτυξιακό φτάνει στις εφτακόσιες χιλιάδες
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: