Τέσσερις Γιαννιώτες συνελήφθησαν για χασίς και κοκαϊνη

Μέχρι πρότινος οι περιπτώσεις των ναρκωτικών ουσιών που εντοπιζόταν και κατάσχονταν στην περιοχή, είχαν ως επακόλουθα την σύλληψη αλλοδαπών εμπόρων και διακινητών, καθώς και λίγων Ελλήνων. Αυτό φαίνεται να αλλάζει σταδιακά, καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες συλλαμβάνονται, έχοντας είτε πρωταγωνιστικό ρόλο είτε δευτερεύοντα στις υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.
Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ενδεικτικές του παραπάνω φαινομένου και κλίματος εξιχνιάστηκε την Κυριακή από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Τέσσερις Έλληνες, όλοι κάτοικοι των Ιωαννίνων και ένας Αλβανός συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, έχοντας στη κατοχή τους ή σε καλά φυλαγμένα, απρόσιτα σημεία περισσότερα από 30 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 22 γραμμάρια κοκαϊνης, ακόμη όμως και ένα καλάσνικοφ αλλά και 41 σφαίρες.


Το απόγευμα της Κυριακής συνελήφθη ο αλλοδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ενός κιλού. Ακολούθησαν κατ’ οίκον έρευνες σε τρία σπίτια Γιαννιωτών, στο ένα από τα οποία βρέθηκε και ο τέταρτος συλληφθείς. Συνολικά βρέθηκαν 25,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 22,4 γραμμάρια κοκαϊνης.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες είχαν αποκρύψει σε ερημική περιοχή στον Αμάραντο Κόνιτσας ποσότητα κάνναβης βάρους 12 κιλών και 245 γραμμαρίων, ένα καλάσνικοφ και 41 φυσίγγια. Σε δεύτερη περιοχή στην Ασφάκα Ιωαννίνων βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 18 κιλών και 775 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν ακόμη τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα που ανήκαν στους συλληφθέντες.
Για μια μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών έκανε λόγο ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Βάντζος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως οι έμποροι δεν είναι μόνο από την γειτονική χώρα, αλλά αποδεικνύεται πως πρόκειται και για ντόπιους.
«Έχει μεγάλη σημασία και ποιοι είναι οι συλληφθέντες, όπως και για τις προηγούμενες συλλήψεις την περασμένη εβδομάδα όπου οι δύο συλληφθέντες ήταν εργαζόμενοι σε νυχτερινά κέντρα, βρίσκονται δηλαδή καθημερινά με τη νεολαία. Εκτιμούμε, ότι πρόκειται για εμπόρους και σε αυτή την περίπτωση και ότι η ποσότητα των ναρκωτικών θα διοχετευόταν στην αγορά των Ιωαννίνων», τόνισε ο κ. Βάντζος.
anex

Δεν υπάρχουν σχόλια: