Καταπέλτης η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα

Παρουσιάζοντας χθες το νέο τεύχος για τις Σχολ. Περιουσίες

Eπικριτικός για μια ακόμη φορά για τη στάση των τοπικών φορέων στο θέμα των κληροδοτημάτων, εμφανίστηκε χθες ο Σπύρος Εργολάβος, παρουσιάζοντας το τεύχος για τις «Σχολικές Περιουσίες της πόλης των Ιωαννίνων που προέρχονται από κληροδοτήματα», που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα.
Ο κ. Εργολάβος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη των Ιωαννίνων σχετικά με τα σχολικά κτίρια που προέρχονται από Κληροδοτήματα της περιόδου της Τουρκοκρατίας, είναι απαράδεκτη. Υπεύθυνες γι’ αυτή την κατάσταση είναι βασικά οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων οι οποίες, επί δεκαετίες, δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την τύχη αυτών των κληροδοτημάτων και την εφαρμογή των σχετικών νόμων. Υπεύθυνοι για τις Σχολικές περιουσίες της πόλης των Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα είναι ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου που δεν κίνησαν τις σχετικές διαδικασίες τις οποίες προβλέπει ο νόμος».

Και πρόσθεσε: «Είναι καιρός, επιτέλους, να συνέλθουμε εμείς οι πολίτες και να απαιτήσουμε από τους αρμόδιους να δώσουν λύση και σ’ αυτό το σοβαρό θέμα. Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών έχουν το λόγο να κινήσουν άμεσα τη διαδικασία που προβλέπουν οι νόμοι, για να περιέλθουν οι Σχολικές Περιουσίες που προέρχονται από Κληροδοτήματα, εκεί που δικαιωματικά ανήκουν».
proinoslogos.

Δεν υπάρχουν σχόλια: