1,1 εκ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Ηπείρου

Με στόχο να κατατεθούν προτάσεις ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των δράσεων που θα επιλεγούν στο πλαίσιο της προκήρυξης για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, του ΕΟΤ, των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα του τουρισμού και υπηρεσιακών παραγόντων της Διαχειριστικής Αρχής και της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Ηπείρου πρόκειται άμεσα να προβεί σε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου υλοποίησης του έργου που αφορά την κατάρτιση, εξειδίκευση και εφαρμογή ενός επικοινωνιακού σχεδίου προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, για την περίοδο 2010-2012. Το έργο της τουριστικής προβολής χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου» 2007 - 2013» και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό του 1.138.000 ευρώ. «Μέσα από την υλοποίηση αυτού του έργου, στοχεύουμε να προβληθεί, όσο το δυνατόν αρτιότερα, το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας με όλα τα σύγχρονα μέσα» είπε η Γενική Γραμματέας και ανέπτυξε μια σειρά από δράσεις όπως:
•Τουριστική προβολή της Ηπείρου μέσα από το διαδίκτυο.
•Σχεδιασμός και παραγωγή έντυπου προωθητικού υλικού (τουριστικός οδηγός, Τουριστικοί χάρτες, χάρτες διαδρομών Θεματικά φυλλάδια).
•Σχεδιασμός και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.
•Προωθητικές ενέργειες, όπως συμμετοχή σε διεθνώς αναγνωρισμένες τουριστικές εκθέσεις.
•Προβολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Από την πλευρά τους τόσο οι Νομάρχες κ.κ. Βασίλης Ιωάννου, Γιώργος Παπαβασιλείου και Βασίλης Γιόγιακας όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων στις τοποθετήσεις τους επεσήμαναν την αναγκαιότητα αξιολόγησης της προηγούμενης δράσης που χρηματοδοτήθηκε από το Γ' ΠΕΠ, την προώθηση στοχευμένων δράσεων, καθώς και τη συνεργασία όλων των φορέων ώστε να μην υπάρχει αποσπασματική παρουσία (π.χ. στις εκθέσεις).
Κλείνοντας η Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε πως θα γίνουν αποδεκτές και θα αφομοιωθούν οι παρατηρήσεις των φορέων τόσο κατά την προκήρυξη όσο και κατά την υλοποίηση του έργου της τουριστικής προβολής και ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση σταθερής συνεργασίας μέσα από τη συγκρότηση μόνιμης επιτροπής στην οποία θα εκπροσωπούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: