Επίσκεψη δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων ξένων χωρών, στην Άρτα

Την Άρτα επισκέφθηκε ομάδα δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων ξένων χωρών στα πλαίσια του έργου τουριστικής προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και έχει ως στόχο τη δικτύωση των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων στην Ήπειρο, έτσι ώστε να προωθηθεί από κοινού ο η Ήπειρος ως τουριστικός προορισμός.

Συγκεκριμένα στην πόλη μας παρευρέθησαν εκπρόσωποι του τουριστικού ρεπορτάζ ξένων καναλιών και εντύπων (tour operators), από Ρουμανία, Γερμανία, Σκόπια, Γαλλία, Ρωσία, Ισραήλ, Ολλανδία, Ιταλία, Κύπρο ένω από τη χώρα μας παραβρέθηκε συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Το Δήμο Αρταίων εκπροσώπησαν, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης κ. Νίκος Λιόντος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού & Απασχόλησης κα Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Αρχαιολογίας, οι οποίοι και υποδέχθηκαν την πιο πάνω ομάδα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε υποδοχή και ξενάγηση στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας, μετά καφέ που παρέθεσε ο Δήμος και επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Παρηγορήτριας, όπου έγινε ξενάγηση από έμπειρους ξεναγούς με ιστορική αναδρομή και στοιχεία του ναού. Ο Δήμος Αρταίων μαζί με την Αρχαιολογία, πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο στους επισκέπτες τουριστικά φυλλάδια.
Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης τόνισε: « η συνάντηση αυτή έχει σαν στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ο τουρισμός στην 'Ηπειρο να μπορεί να ανθίσει χειμώνα-καλοκαίρι, σε βουνό και σε θάλασσα, αποτελώντας μοναδικό προορισμό για επισκέπτες απ' όλη την Ευρώπη. Πιστεύω, πως το μυστικό επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι, κατά αρχή εμείς οι ίδιοι να αγαπήσουμε και να σεβαστούμε τον τόπο μας. Πρέπει από κοινού όλοι οι φορείς της Ηπείρου να αναλάβουμε σε πρώτη φάση στοχευμένες δράσεις που θα αφορούν στο σύνολό τους όλη την Ήπειρο και σε δεύτερο χρόνο, η κάθε περιοχή να δώσει το δικό της τοπικό χρώμα.
Καταλήγοντας τόνισε: «Όσον αφορά την περιοχή μας, όπως θα διαπιστώσουν και οι επισκέπτες μας σήμερα, μπορεί να προσφέρει ένα πλήρες τουριστικό πακέτο, καθώς διαθέτει: οδοιπορικές διαδρομές ανάμεσα σε βυζαντινά μνημεία, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ορεινό όγκο σπάνιας ομορφιάς και μοναδικό υδάτινο περιβάλλον που συνδυάζει λίμνη, ποταμό και θάλασσα. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, είναι πως όλες αυτές τις ομορφιές θα τις αναδείξουμε και θα τις συμπληρώσουμε με τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά μας προϊόντα και την υψηλής γαστρονομικής αξίας τοπικής μας κουζίνας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: