Η Άρτα τίμησε την πολιούχο της Αγία Θεοδώρα

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου της Άρτας, της περιφέρειας και των γειτονικών νομών, εορτάστηκε, η μνήμη της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας.
Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνατίου καθώς και των Μητροπολιτών κ.κ. Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, από πλευράς εκπροσώπησης των Αρχών οικοδεσπότης ήταν, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, οι Δήμαρχοι, Γεωργιου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρδέλης, Πρεβέζης Χρήστος Μπαϊλης, Ζηρού Νικόλαος Καλατζής, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου Ιωάννης Καραμπίνας και Περικλής Βασιλάκης, όλες οι αρχές του τόπου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Επισφράγισμα των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε η Λιτάνευση των Ιερών λειψάνων και της εικόνας της Αγίας στους δρόμους της πόλης. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν μαθητές σχολείων της Άρτας, πολιτιστικοί σύλλογοι, πρόσκοποι, οι Φιλαρμονικές του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Σκουφάς», συνοδεία των Φιλαρμονικών του Δήμου Αγρινίου, Δήμου Αμφιλοχίας και η Φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου της Ιστορικής πόλεως του Μεσολογγίου (Ιωσήφ Ρωγών).
Για την εκδήλωση αυτή ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε: «Σήμερα τιμάμε τη μνήμη της Πολιούχου της Άρτας, της Βασίλισσας του Δεσποτάτου της Ηπείρου, της Αγίας Θεοδώρας. Η Αγία Θεοδώρα μας δίδαξε την υπομονή αλλά και την επιμονή για την επίτευξη κάθε αγαθού έργου προς ωφέλεια όλων των Αρτινών. Τα δικά της βήματα ακολουθούμε κι εμείς, θέτοντας ως προτεραιότητα σε κάθε μας ενέργεια, το καλό και το συμφέρον των Αρτινών πολιτών. Εύχομαι η Αγία Θεοδώρα να μας προστατεύει όλους υπό την σκέπη της και να μας καθοδηγεί διαρκώς σε κάθε μας έργο για την ανάπτυξη και την ευημερία της Άρτας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Αρτινούς, χρόνια πολλά σε όλους σας».
Η στρατιωτική μπάντα της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων απέδωσε τιμές παιανίζοντας στο θρησκευτικό μέρος της πομπής. Τιμές επίσης απέδωσε και άγημα του ΚΕΝ Άρτας ενώ σύσσωμη ήταν η παρουσία του Κλήρου της Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: