Η ορεινή Ήπειρος "κέρδισε" δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την καθιέρωση της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενήθηκαν για πέντε μέρες είκοσι (20) τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό και την Ελλάδα, οι οποίοι περιηγήθηκαν ορεινές περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για τη δεύτερη φιλοξενία εξοικείωσης (familiarization trip), καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη για τις παραθαλάσσιες περιοχές και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου: «Ενέργειες για την Προώθηση και Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου».


Ειδικότερα, για αυτό το δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης, οι φιλοξενούμενοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι προέρχονταν από 10 χώρες και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την πΓΔΜ, την Ολλανδία την Ελλάδα και τη Γερμανία, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα των τουριστικών αγορών για τις οποίες ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι φιλοξενούμενοι, επισκέφτηκαν το Μέτσοβο, τα Γιάννενα, το Ζαγόρι, τα Κεντρικά Τζουμέρκα και την Άρτα, ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα, δοκίμασαν την τοπική κουζίνα και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαδρομή με rafting στο Βοϊδομάτη. Κατά την εδώ παραμονή τους, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού σε όλες τις περιοχές που επισκέφτηκαν και τους δόθηκαν πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν της ορεινής Ηπείρου.

Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και δεν έκρυψαν τον θαυμασμό τους για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα μνημεία και τα προϊόντα της περιοχής. Η ανεξερεύνητη Ήπειρος, όπως την χαρακτήρισαν, είναι ο νέος προορισμός που θα προωθήσουν επιστρέφοντας στις πατρίδες τους, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν διακοπές σε έναν τόπο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, κυρίως όμως είναι μια περιοχή με φιλόξενους ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. "Είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα εξαιρετικά όμορφο μέρος της Ελλάδας και όλοι θέλουμε να προωθήσουμε με επιτυχία την Ήπειρο! Και μόνο για τη θερμή φιλοξενία που λάβαμε από τους κατοίκους των χωριών, αξίζει τον κόπο", ανέφερε η tour operator Niki Verkaik από την Ολλανδία. " Έχω πάει σε όλο τον κόσμο, οικογενειακά ταξίδια, αναψυχής και οφείλω να ομολογήσω ότι το ταξίδι στην ορεινή Ήπειρο ήταν μια διαφορετική εμπειρία για μένα." τόνισε ο Sharon Weshler, blogger από το Ισραήλ.

Τους ξένους τουριστικούς πράκτορες, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στο Μέτσοβο τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, ενώ δείπνο τους παρέθεσε στην Ροδαυγή Άρτας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Ψαθάς. "Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με τα βυζαντινά μνημεία της, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τις δυνατότητες που παρέχει για διάφορες δραστηριότητες στη φύση, τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό. Η επίσκεψη των δημοσιογράφων και των tour operators σηματοδοτεί για μας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να προβάλλουμε τις ορεινές περιοχές και να δώσουμε ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Άρτας, η οποία πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος", τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της αποστολής στο Βουργαρέλι από το Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλη και τους κατοίκους, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα των Τζουμέρκων αλλά και τοπικά προϊόντα ως δώρα. Στο γεφύρι της Άρτας τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή επαγγελματιών του τουρισμού στο Ζαγόρι (Ζagori Εxcellence Νetwork) και στο Μέτσοβο (Hotel Grand Forest) στη φιλοξενία των τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μετά την ολοκλήρωση της φιλοξενίας, δήλωσε τα εξής:

"Σταθερή επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής είναι η καθιέρωση της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων περιοχών, η ανάπτυξη και του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού και η διασύνδεσή τους με τα τοπικά προϊόντα και κατ' επέκταση των παραδοσιακών γεύσεων. Το στόχο αυτό προωθούμε τόσο με τις συμμετοχές μας σε επιλεγμένες διεθνείς εκθέσεις, όσο και με τις προσκλήσεις φιλοξενίας δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην Ήπειρο για να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες και τους ανθρώπους της. Μας χαροποιούν οι θετικές εντυπώσεις που αποκομίζουν, όπως και όσων μετείχαν στην τελευταία αποστολή. Η αύξηση της επισκεψιμότητας είναι συνάρτηση και των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εμπορικών συμφωνιών που μπορεί να υπογραφούν. Η Περιφέρεια ζητά την ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών προς αυτή την κατεύθυνση και είναι δέσμευσή της να σταθεί δίπλα σε όσους θελήσουν να επενδύσουν σε περιοχές που πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω τουριστικά".


Δεν υπάρχουν σχόλια: