Μ. ΤΖΟΥΦΗ: Με τη συνεργασία όλων θα αντιμετωπιστεί η φτώχεια

Το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι σε μια μακρά και δύσκολη διαδικασία και έχει ως κύριο προσανατολισμό το παιδί και την οικογένεια, τόνισε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη στην ομιλία της επί του σχεδίου νόμου για την Ανθρωπιστική Κρίση.
Παρέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση της παιδικής φτώχειας και ανέπτυξε τις επιπτώσεις της (κακή υγεία, εγκατάλειψη της εκπαίδευσης ή της κατάρτισης, μακροχρόνια ανεργία και εξάρτηση από τους γονείς, παραπτωματική συμπεριφορά και εξαρτήσεις).

Παράλληλα, τοποθετήθηκε σχετικά με την ακραία φτώχεια, προτείνοντας πως «τα κριτήρια ορισμού δεν μπορεί να είναι μόνο εισοδηματικά, αλλά θα πρέπει να συμπληρώνονται και με αυτά του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι εθνικές ιδιαιτερότητες».
Και κατέληξε σημειώνοντας ότι θα πρέπει «να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε τις σωστές καταγραφές, ενώ θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προτάσσοντας το αξίωμα της συνολικής και αλληλέγγυας ευθύνης για την καταπολέμηση των φαινομένων της φτώχειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: