Τετρακόσια στρέμματα γέμισαν με δέντρα

Η ΠΕΔ Ηπείρου διοργάνωσε με επιτυχία αναδάσωση στην περιοχή της Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «VOLNET», το οποίο χρηματοδοτείται από το διασυνοριακό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013».
Στην περιοχή για την οργάνωση της αναδάσωσης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Λώλος Ιωάννης. Στην αναδασωτέα περιοχή που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Πλαταριάς στη θέση Φούροβο ή Φούρβια και καλύπτει έκταση εμβαδού 410,915 στρεμμάτων, φυτεύτηκαν συνολικά 3.260 δέντρα.

Η ΠΕΔ Ηπείρου θα ήθελε να απευθύνει ευχαριστήριο μήνυμα για την ενεργό συμμετοχή τους στις εργασίες της αναδάσωσης στα μέλη του Ε' Κυνηγετικού Ομίλου Ηπείρου και στο σύνολο της δύναμης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, στα μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Φιλιατών και Μαργαριτίου, στα μέλη της περιβαλλοντικής αστικής μη κερδοσκοπικής εθελοντικής οργάνωσης PELORUS Θεσπρωτίας, στα μέλη των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, στον Αθλητικό Σύλλογο Πλαταριάς, στο Δήμο Ηγουμενίτσας, στη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας και στο Δασαρχείο Ιωαννίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: