«Είπα-ξείπα» και για την κατάργηση των ΤΕΙ!

Υπαναχώρηση σε μια ακόμη εξαγγελία που αφορούσε θέματα Παιδείας, σημειώθηκε χθες από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου. Τη φορά αυτή ο γενικός γραμματέας του Δημήτρης Χασάπης διέψευσε δημοσιεύματα που τον φέρουν να δηλώνει, ότι είναι στις προθέσεις του υπουργείου, η κατάργηση των ΤΕΙ.
Σε ανακοίνωσή του, ο κ.Χασάπης επισημαίνει, ότι δεν έχει προβεί ποτέ σε ανάλογη δήλωση.
«Στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ της περασμένης Παρασκευής, διατυπώθηκαν σκέψεις για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων ουδέποτε περιελήφθη το ζήτημα της κατάργησης των ΤΕΙ. Τίτλοι επομένως σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες που επικεντρώνονται στη κατάργηση των ΤΕΙ δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο την ίδια εικόνα για τις προθέσεις του Υπουργείου έχουν σχηματίσει και οι Πρόεδροι των ΤΕΙ. Χθες μάλιστα ο κ. Ευρ. Γλαβάς, Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, σε δηλώσεις του (vimanews) ανέφερε πώς πρόθεση του Υπουργείου είναι οι αλλαγές να ισχύσουν μετά από δύο χρόνια τουλάχιστον και ύστερα από διάλογο που θα προηγηθεί.
Αναφερόμενος στο ΤΕΙ Ηπείρου, είπε ότι όπως είναι αυτή τη στιγμή διαρθρωμένο, «θα μπορούσαν κάλλιστα όλα τα τμήματά του να γίνουν πανεπιστημιακά. Τα αντικείμενά τους είναι αντικείμενα που τα βρίσκουμε σε πάρα πολλά Πανεπιστήμια και ένα – δύο είναι και μοναδικά στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το Τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής και το Τμήμα Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο που είναι εισαγωγή αντικειμένου που υπάρχει σε πολλά Πανεπιστήμια της Γαλλίας. Ίσως πρόβλημα υπάρξει στο Τμήμα Πληροφορικής που κι εγώ είμαι καθηγητής, όπου θα έχουμε δύο Τμήματα, και το Τμήμα Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής που υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα σε ελληνικά πανεπιστήμια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: