Διοργάνωση δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «Adriatic Model Forest-AMF", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας "IPA ADRIATIC 2007-2013" και έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων Model Forest (Πρότυπα Μοντέλα Δασών) στην περιοχή της Αδριατικής.
Κύριο χαρακτηριστικό των πρότυπων δασών είναι η συμμετοχική διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων κάτω από την ομπρέλα των αρχών της βιωσιμότητας και της αειφορίας.
Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του ευρωπαϊκού έργου «ADRIATIC MODEL FOREST – AMF», η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. ΠΕΛΟΡΟΥΣ διοργανώνει διήμερο δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και σας προσκαλεί το Σάββατο 28/03/2015 και την Κυριακή 29/03/2015 να συμμετέχετε ενεργά στις συμβολικές αυτές δράσεις.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν τον εθελοντικό καθαρισμό, καθώς και τη δενδροφύτευση και αισθητική αναβάθμιση περιοχής εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και εθελοντών, καθώς και με τη συνεισφορά καθενός από εμάς.
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όσους συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις το επιθυμούν μαζί με τα μέλη τους, καθώς και σε πολίτες κάθε ηλικίας να συμβάλλουν ενεργά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και να μεταφέρουν το μήνυμα της προστασία και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος. Σημείο και ώρα συνάντησης: Ξωκλήσι Αγιος Νεκτάριος Θέση Γωνιά Ηγουμενίτσα και ώρα 11:00 πμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: