ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΥ: Έξι χρυσά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού

Τα γνωστά κρασιού του ιστορικού κτήματος «Γκλίναβος»: PRIMUS ZITSA BARRIQUE 2013 και ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ 2012 & 2013, το POEME BRUT 2009 (κατηγορία αφρώδη) και το CHARDONNAY 2013, κέρδισαν συνολικά έξι χρυσά βραβεία, σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς.
Διακρίθηκαν στο 19ο Berliner Wein Trophy και στο 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης για την εξαιρετική τους ποιότητα, αλλά και για τη σχέση ποιότητας-τιμής, αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τα αρώματα και τις σπάνιες ποικιλίες της φημισμένης αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Ζίτσας.

Στον 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης (24-26 Φεβρουαρίου 2015), 35 καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι γευσιγνώστες, οινολόγοι, οινοχόοι κ.α. δοκίμασαν και αξιολόγησαν 594 δείγματα. Τα 560 ήταν οίνοι από Ελλάδα, Βραζιλία, Γερμανία, Κύπρο, Κίνα, Σλοβακία και Τσεχία και τα 34 ήταν αποστάγματα από Ελλάδα και Κύπρο. Τα τέσσερα κρασιά του Κτήματος Γκλίναβος που βραβεύτηκαν στη φετινή διοργάνωση ήταν:
* PRIMUS - ZITSA BARRIQUE, 2013 – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (Π.Ο.Π. Ζίτσα - Λευκός Οίνος)
* CHARDONNAY, 2013 - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (Π.Γ.Ε. Ήπειρος - Λευκός Οίνος)
* ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ, 2013 - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (Π.Γ.Ε. Ιωάννινα - Λευκός Οίνος)
* ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ, 2012 - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (Π.Γ.Ε. Ιωάννινα - Λευκός Οίνος)
Το Κτήμα Γκλίναβος ως μέλος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. - www.wineroads.gr) συμμετέχει και υποστηρίζει το διαγωνισμό από το ξεκίνημά του και βραβεύεται σχεδόν κάθε χρόνο.

Και στο Βερολίνο…
Ο διαγωνισμός Berliner Wein Trophy διοργανώνεται από το 1994 στο Βερολίνο και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς οίνου. Κάθε φορά συμμετέχουν σε αυτόν χιλιάδες οινοποιεία από όλο τον κόσμο.
Το φετινό 19ο Berliner Wein Trophy πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα μεταξύ 5 και 8 Φεβρουαρίου 2015. Το Κτήμα Γκλίναβος, παρά το ότι ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχε στο διαγωνισμό, κατάφερε να κερδίσει δύο χρυσά βραβεία: ένα για το Primus Zitsa Barrique σοδειάς 2013 και ένα για το Poeme Brut σοδειάς 2009, που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: