Παραμένει στην Ηγουμενίτσα το Σώμα Επιθεώρηση Εργασίας

Η προηγούμενη κυβέρνηση, με το πρόσχημα της περικοπής των λειτουργικών δαπανών και στα πλαίσια των συγχωνεύσεων υπηρεσιών και οργανισμών αποφάσισε τη μεταφορά του παραρτήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Θεσπρωτίας (ΣΕΠΕ), στα Ιωάννινα.
Κατόπιν διαβούλευσης με τους εργαζόμενους του παραρτήματος Θεσπρωτίας και την τοπική κοινωνία, ο κ. Κάτσης(φωτο) δέχθηκε τον έντονο προβληματισμό τους ότι μια τέτοια συγχώνευση θα αποδυνάμωνε τον ρόλο του ΣΕΠΕ και ταυτόχρονα θα είχε αμφίβολο δημοσιονομικό όφελος.

Για το θέμα αυτό κ. Κάτσης ήρθε σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους αρμόδιους φορείς και ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το ρόλο του θεσμού με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την συνολική αναδιαμόρφωση του οργανογράμματος του ΣΕΠΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της εντολής μετακίνησης του παραρτήματος στα Γιάννενα. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε και αναζητείται υπηρεσιακή λύση ούτως ώστε το Σώμα επιθεώρησης εργασίας να μεταστεγαστεί σε άλλο δημόσιο κτήριο της Ηγουμενίτσας ώστε να εξοικονομηθεί η επιβάρυνση του ενοικίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: