Διοργάνωση εναρκτήριας συνάντησης του έργου GREECE /ALBANIA ENERGY

Η Περιφέρεια Ηπείρου ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου G.AL.E.T διοργανώνει στις 10 & 11 Μαρτίου 2015 (ώρα έναρξης 11:00 π.μ.) στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1, 2ος όροφος) την εναρκτήρια συνάντηση του έργου. Το έργο G.AL.E.T έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα IPA «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013» με συνολικό προϋπολογισμό 4.102.901,27 €. Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας στρατηγικής ανάπτυξης του πράσινου τουρισμού.
Θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία ενός τουριστικού «μονοπατιού» που θα συνδέει τις περιοχές συνεργασίας και θα περιλαμβάνει τα επιδεικτικά έργα όσο και σημεία μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αναλυθούν οι δράσεις του έργου, μεταξύ των οποίων είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου της Περιφέρειας στα Ιωάννινα με επιδεικτική χρήση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι Εταίροι που συμμετέχουν στο έργο είναι η Περιφέρεια Ηπείρου ως συντονιστής εταίρος , το Υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: