Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Δερβιτσάνη

Με τη συμμετοχή πλήθους λαού από όλες τις περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας γιορτάστηκε στη Δερβιτσάνη η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.
Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων ενώπιον των επισήμων (φωτό), ενώ στην αίθουσα τελετών του Πολιτιστικού Κέντρου Δερβιτσάνης οι μαθητικοί όμιλοι παρουσίασαν πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με απαγγελίες, θεατρικά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς (φωτό).

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Βασ. Τόλιος, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής κ. Βαγγ. Ντούλες και ο Γενικός Πρόεδρος της «Ομόνοιας» κ. Λεων. Παππάς. Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Πρόεδρος της «Ομόνοιας» κ. Βασ. Μπολάνος, ο πρ. Υπουργός Εργασίας κ. Σπ. Ξέρας και ο Υφ. Εξωτερικών κ. Άλκης Πούλης (της Αλβανίας), ο πρ. Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Τάσος Παπασταύρος, ο πρ. Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Παντούλας, ο Δ/ντής του Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου κ. Φώτης Ραπακούσης, Έπαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
Την οργάνωση των εκδηλώσεων είχε αναλάβει ομάδα εκπαιδευτικών, ενώ τον όλο συντονισμό είχε ο δραστήριος και ακούραστος Έπαρχος της Κάτω Δερόπολης κ. Δημ. Μαλιούκης, ο οποίος και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: