Χρυσό Βραβείο για το ξενοδοχείο-οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ» στο Μέτσοβο

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Οινική κουλτούρα, απέσπασε το ξενοδοχείο-οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο, στη διοργάνωση των Tourism Awards 2015.
Τα Tourism Awards 2015 διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Το βραβείο για το Κατώγι Αβέρωφ παρέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Ιωάννου, μέλος του Δ.Σ. της Κατώγι και Στροφιλιά Α.Ε. δηλώνοντας «εκ μέρους όλων των ανθρώπων του οινοποιείου-ξενοδοχείου Κατώγι Αβέρωφ ευχαριστώ πολύ για την ιδιαίτερη αυτή διάκριση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τη διοργάνωση γιατί με το συγκεκριμένο βραβείο συμβάλει στην εδραίωση του οινικού τουρισμού στη χώρα μας. Ελπίζω με τη συμμετοχή και τη σύμπραξη όλων μας στο μέλλον η Ελλάδα να αποτελέσει ένα δημοφιλή και ξεχωριστό οινικό προορισμό».
Πρότυπο οινοτουριστικής μονάδας στην Ελλάδα, το ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ βρίσκεται πλάι στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο και φιλοδοξεί να συνδυάσει τη γνωριμία με το μαγευτικό κόσμο του οίνου με την τέχνη και τη ζεστή φιλοξενία σ’ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.
Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε με στόχο την ανάπτυξη και την εξέλιξη των οινοτουριστικών υπηρεσιών που προσέφερε το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008.
Τα 15 δωμάτιά του, με θέα στο οινοποιείο ή στο μετσοβίτικο τοπίο, διακρίνονται σε κόκκινα και λευκά, όπως και τα κρασιά, και είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Παράλληλα, πολλά από τα έργα τέχνης που κοσμούν τους χώρους του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένα από το κρασί και τα τοπία της Πίνδου.
Η διακριτική πολυτέλεια και η σύγχρονη αισθητική χαρακτηρίζουν τους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ στοιχεία τοπικής παράδοσης αφομοιώνονται σ’ έναν αέρα μεσογειακής κομψότητας.
Η επισκέψιμη διαδρομή στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, στο Μέτσοβο, αποτελεί ένα πολυδιάστατο θεματικό οινικό πάρκο εμπνευσμένο από τον οίνο, και πλαισιώνει τους επισκέπτες με ήχους, εικόνες, αρώματα και γεύσεις κρασιού, παρασύροντας και καθηλώνοντάς τους ολοκληρωτικά.
Με τη χρήση ποικίλων οπτικοακουστικών μέσων και την κατάλληλη παρέμβαση στα κελάρια και στους χώρους παραγωγής του οινοποιείου, η ξενάγηση απέκτησε μια πρωτοποριακή μορφή.
Προσφέρει γνώσεις και γεννά συναισθήματα στους επισκέπτες, δίνοντάς τους παράλληλα την αυτονομία να περιηγηθούν ελεύθερα μέσα στην επισκέψιμη διαδρομή και να βιώσουν με το δικό τους προσωπικό τρόπο τη γνωριμία και το ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο του κρασιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: