Δ. Νανόπουλος: Δημιουργήσαμε την Ευρώπη κι εκεί ανήκουμε…

Καθήλωσε το κοινό των Ιωαννίνων
Καθήλωσε τους πάντες με την ομιλία του ο Δημήτρης Νανόπουλος. Ο κορυφαίος ερευνητής, μίλησε στην έναρξη των πανελληνίων σεμιναρίων που οργανώνει στα Γιάννινα η Καρδιολογική Εταιρεία και άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο στο σύμπαν.
«Μοντέρνα Κοσμογονία» ήταν το βασικό θέμα της ομιλίας και με γλαφυρό τρόπο ο κ. Νανόπουλος μίλησε για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.
Ιδιαίτερη αξία όμως έχει η εισαγωγή που έκανε, καθώς αποτέλεσε αναφορά στην σημερινή, σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει η χώρα.

Η Ελλάδα περνάει μια μεγάλη κρίση, σημείωσε ο κ. Νανόπουλος και υπογράμμισε ότι όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε ώστε «να καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε, να βρούμε την περπατησιά μας κι αυτό που ανήκει και μας αξίζει».
Και ήταν απολύτως ξεκάθαρος για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα. «Η Ελλάδα έχει δώσει πάρα πολλά στην ανθρωπότητα. Και στην Ευρώπη. Εμείς δημιουργήσαμε την Ευρώπη κι εκεί ανήκουμε. Να μην δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας πάρει την Ευρωπαική μας ιδιότητα, ούτε από μέσα, ούτε από έξω...», ανέφερε στον πρόλογό του.
Ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Πανεπιστήμιο Texas A&M και Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN.
Ο ίδιος διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: