Δύο χιλιάδες πλαστά πτυχία από σχολές της Ηπείρου

Έτσι έβρισκαν δουλειά...
Κατάλογο με τα ονόματα 2.000 πολιτών που φέρεται να αποκόμισαν τίτλους «μαϊμού» από ιδιωτικά σχολεία στην Ήπειρο απέστειλε στον υπουργό Παιδείας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.
Ο κ. Κουρούτος τονίζει σε επιστολή του προ τον κ. Λοβέρδο ότι «από τους τίτλους που εξεδόθησαν την περασμένη δεκαετία, μόλις 47 έχουν ανακληθεί, όπως παραδέχεται η Δ/νση Β/μιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

«Οι υπόλοιποι τίτλοι χρησιμοποιούνται κανονικά σήμερα ως προσόν διορισμού στο δημόσιο, ή πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα. Τα στοιχεία αυτά απέστειλε η Ομοσπονδία σήμερα και στην Κομισιόν, ώστε να αξιολογήσει η Ε.Ε. την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση της χώρας και στην αγορά εργασίας» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

Ο κ. Κουρούτος μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι η Ομοσπονδία εδώ και μια δεκαετία έχει αναδείξει το τεράστιο αυτό ζήτημα που δεν αποτελεί απλώς ένα φαινόμενο οξύτατης διαφθοράς που γιγαντώνεται με την ανοχή, ή και τη συνενοχή, θεσμών της πολιτείας, αλλά θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας μιας ευνομούμενης κοινωνίας, την ισονομία και την αξιοκρατία.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ δεν παραλείπει να σχολιάσει το γεγονός ότι στην προσπάθειά της αποκάλυψης του σκανδάλου της έκδοσης παράνομων τίτλων η Ομοσπονδία βρήκε απέναντί της υψωμένα τείχη: «παράκεντρα εξουσίας που ήθελαν να διαιωνίζεται το βρώμικο παιχνίδι ρουσφετιού και συναλλαγής, εκπροσώπους κομμάτων που επεδίωκαν να συνεχίζουν να θρέφουν τους στρατιώτες-πελάτες τους, εποπτικούς θεσμούς της Πολιτείας που ένιπταν τας χείρας τους για να μη δυσαρεστήσουν τους ισχυρούς».

Ο κ. Κουρούτος ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας λέγοντας χαρακτηριστικά :
«Η Ομοσπονδία μας εξακολουθεί, σε πείσμα όσων συμβαίνουν γύρω μας, να πιστεύει ότι οι θεσμοί μπορούν να λειτουργήσουν. Έχουμε την ελπίδα ότι ακόμη και την ύστατη στιγμή θα παρέμβετε για να αποκατασταθεί η βαρύτατα πληγείσα νομιμότητα. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί περίτρανα ότι η προσπάθεια η δική σας και της κυβέρνησης για να τιμωρηθούν κάποιοι κάτοχοι πλαστών τίτλων θα είναι στάχτη στα μάτια, αφορμή για να απολυθούν μερικές δεκάδες ανθρώπων, ώστε να βγουν τα νούμερα που απαιτεί η τρόικα. Όμως η κοινωνία δεν χρειάζεται επιδερμικές κινήσεις για το θεαθήναι. Δεν ευθύνεται μόνο ο κάτοχος του πλαστού τίτλου, όπως η κυβέρνηση θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε. Κυρίως ευθύνονται αυτοί που τους εκδίδουν και που η Πολιτεία μέχρι σήμερα αφήνει ανενόχλητους να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Στο χέρι σας είναι να δείξετε ότι έχετε τη βούληση να βάλετε βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να τσακίσετε πανίσχυρα συντεχνιακά συμφέροντα που συνεχίζουν ανενόχλητα εδώ και δεκαετίες ένα πάρτι εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του ελληνικού λαού».

http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/27375-2014-09-26-06-50-18.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί μπήκαν παράνομα στο δημόσιο γλύφοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Τώρα γλύφουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μη γίνει η αξιολόγηση και τους ανακαλύψουν.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς τους καλύπτει.