Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η 27η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και αποτελεί μια ευκαιρία για να υπογραμμιστεί η συμβολή του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη σε διεθνή κλίμακα, στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των λαών και στην όσμωση των πολιτισμών.
Για μας εδώ στην Ήπειρο ο τουρισμός αποτελεί ελπίδα και πυλώνα ανάπτυξης, φέρνοντας δουλειά και εισόδημα σε χιλιάδες Ηπειρώτες. Η Ήπειρος είναι ένας ευλογημένος τόπος ιδανικός για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου και μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες αύξησης των επισκεπτών.



Στα τέσσερα χρόνια του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, κατά τα οποία είχαν την τιμή να ηγούμαι της προσπάθειας ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για την τουριστική ανάπτυξη, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσει η Ήπειρος τη θέση που της αξίζει στο μεγάλο πλήθος των τουριστικών προορισμών.

Με τη συμβολή και την αδιάκοπη συνεργασία όλων όσοι ασχολούνται με τον τουριστικό κλάδο, τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά: Αύξηση των επισκεπτών, ρεκόρ αεροπορικών αφίξεων, αύξηση των κρουαζιεροπλοίων στα λιμάνια της Ηπείρου, περισσότερες κρατήσεις, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο σχεδιασμός μας είναι σε εξέλιξη, έχοντας εντάξει σε αυτόν το πολιτισμικό μας κεφάλαιο, τα τοπικά προϊόντα και άλλες συνέργειες με σκοπό να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για πολλούς παραγωγικούς κλάδους της Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το πρωτοποριακό σε ευρωπαϊκή κλίμακα τουριστικό προϊόν "Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου" που με έπαινο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 37 εκ. ευρώ. Συνδέσαμε την Ήπειρο με τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, το Φεστιβάλ Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ώστε η Ήπειρος να φιλοξενεί σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα εργαζόμαστε για τη βελτίωση των υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και άνετης πρόσβασης, αλλά και για την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων που αναβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν και αναμένεται να δώσουν τεράστια αύξηση της επισκεψιμότητας όλων των περιοχών της Ηπείρου.

Έγιναν πολλά, έχουμε όμως πολλά ακόμη να κάνουμε, αρκεί να δρούμε συντεταγμένα και με πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη στήριξη που μας παρείχε τα τέσσερα χρόνια που διανύσαμε, τους Δήμους, τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και όλους τους Ηπειρώτες, καθώς και τους απόδημους αδερφούς μας, που δίνουν δείγματα ηπειρώτικης φιλοξενίας σε καθημερινή βάση και έτσι όλοι μαζί καταφέρνουμε να ανεβάζουμε την Ήπειρο ψηλά. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα.



Ο Αντιπεριφερειάρχης,
για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου
Στράτος Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: