Η μεταφορά μαθητών βασικό θέμα συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή

Με την εκλογή του Περιφερειακού Συμβούλου Κωνσταντίνου Ντέτσικα, ως Αντιπρόεδρου ξεκίνησε την πρώτη της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με τη νέα σύνθεσή της.
Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής, έγιναν τοποθετήσεις από μέλη της και στη συνέχεια έγινε συζήτηση και λήφθηκαν αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Μεταξύ άλλων ενέκρινε τα πρακτικά διαγωνισμών για τις μεταφορές μαθητών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε και τα εξής:

"Φέτος έγινε διεθνής διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών. Οι υπηρεσίες εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Βέβαια, μέχρι το τέλος υπήρχαν θέματα. Ο μεγάλος διαγωνισμός είναι προς εξέταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εμείς ακολουθήσαμε «σαν Ευαγγέλιο» τις οδηγίες του Υπουργείου και σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες, όπως ενημερώνομαι από συναδέλφους μου, δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα. Σε άλλες περιοχές υπάρχουν νομοί που δεν έχει δώσει κανένας προσφορά. Σε εμάς τακτοποιήθηκαν όλα και μάλιστα με δημόσια μεταφορικά μέσα, δηλαδή λεωφορεία (Υπεραστικά- Αστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά) και ταξί. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, αλλά θεωρώ ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν όλα διευθετηθεί, βάσει των τελευταίων οδηγιών του Υπουργείου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: