Στην Αλβανία την Κυριακή ο Πάπας

Κάτω από ύψιστα μέτρα ασφαλείας
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αλβανικές αρχές για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου την Κυριακή στα Τίρανα. Συνολικά 2.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή επί 11 ώρες, όσο θα διαρκέσει η επίσκεψη του ποντίφικα στην αλβανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 50 ελεύθεροι σκοπευτές θα αναπτυχθούν στα υψηλότερα σημεία των περιοχών απ' όπου θα περάσει ο Πάπας, ενώ θα υπάρχουν 27 σημεία διέλευσης και ελέγχου για όσους θελήσουν να εισέλθουν στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων για να δουν από κοντά τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία του στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα».

Σύμφωνα με της αρχές, τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα με το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω του φόβου τυχόν επεισοδίων που μπορεί να προκαλέσουν ακραίοι αλβανόφωνοι ισλαμιστές που προέρχονται από τις περιοχές αυτές.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποιεί στην Αλβανία την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη -εκτός της Ιταλίας- μετά την εκλογή του ως επικεφαλής της Αγίας Έδρας. Στόχος του είναι «να προωθήσει το μήνυμα της αρμονικής συνύπαρξης και να ενθαρρύνει το κλίμα γαλήνιας συνύπαρξης ανάμεσα στις θρησκείες, που μπορεί να αποτελέσει μήνυμα και για άλλα μέρη του κόσμου» όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Επίσης θα «αποτίσει φόρο τιμής στους κληρικούς που αντιστάθηκαν στους τρομερούς διωγμούς του κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα», δήλωσε ο πατέρας Λομπάρντι.

Φωτο: Ένα αγοράκι κοιτάζει μια αφίσα του Πάπα Φραγκίσκου σε στάση λεωφορείων στα Τίρανα

Δεν υπάρχουν σχόλια: