Στον Λεωνίδα Καβάκο το βραβείο Gramophone

Θεωρείται το «Οσκαρ» της κλασικής μουσικής
Το επίζηλο βραβείο του περιοδικού Gramophone στην κατηγορία του «καλλιτέχνη της χρονιάς» κατέκτησε εφέτος ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος.
Η απονομή έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο και ο ίδιος ο 46χρονος καλλιτέχνης δήλωσε «βαθειά συγκινημένος» για τη νέα αυτή σπουδαία διάκριση.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας δεν μπορεί να κατακτήσει την επιτυχία μόνος του» συνέχισε ο ίδιος «Θέλω να αναφερθώ και να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά μου…όλους τους ανθρώπους που είχα ως σήμερα το προνόμιο να μοιραστώ την εμπειρία της μουσικής…»

Το εν λόγω βραβείο που για πολλούς αποτελεί το «Οσκαρ της κλασικής μουσικής» απονέμεται με βάση τις ψήφους του κοινού και η ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά ως τις 22 του περασμένου Ιουλίου.

Ο Καβάκος άφησε πίσω του πασίγνωστα ονόματα όπως οι αρχιμουσικοί Μάρις Γιάνσονς και Γιανίκ Νεζέτ Σεγκέν αλλά και ο βιολονίστας Ρενό Καπισόν.

To ελληνικό κοινό πάντως θα έχει σύντομα την ευκαιρία ν’ απολαύσει για μια ακόμη φορά τον Λεωνίδα Καβάκο.

Η πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από κοινού με την νεαρή κινέζα πιανίστρα Γιούτζα Γουάνγκ θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει σονάτες Μπραμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: