Έρχονται 1.130 προσλήψεις στους δήμους

Εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση 1.130 προσλήψεις στην τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014. - Ποιους αφορούν οι θέσεις
Προσλήψεις 1.130 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014 έχουν προγραμματιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των δήμων και των περιφερειών της χώρας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το Έθνος, από το σύνολο των προσλήψεων οι 450 αφορούν μόνιμο προσωπικό και οι 680 αφορούν συμβασιούχους, εκ των οποίων οι 500 θα χρηματοδοτηθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και οι 180 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα επιλεγούν βρίσκονται οικονομολόγοι, προσωπικό παιδικών σταθμών, αρχιτέκτονες, προσωπικό πληροφορικής, λογιστές, γιατροί, κτηνίατροι, κοινωνιολόγοι, ηλεκτρολόγοι, γεωπόνοι κλπ. Σε ότι αφορά στο προσωπικό που θα προσληφθεί με χρήματα μέσω ΕΣΠΑ στην πλειοψηφία του θα είναι προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι σε ό,τι αφορά σε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 που ήδη υπηρετούν στους δήμους με συμβάσεις, αυτές αναμένεται να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου και ουσιαστικά να περάσουν οι εργαζόμενοι σε καθεστώς μονιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: