Επιδρομή Ιταλών κυνηγών

 Κατασχέθηκαν τρυγόνια!
Πριν καλά καλά ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος, άνοιξε το μεγάλο σαφάρι που εξαπολύουν κάθε χρόνο οι Ιταλοί κυνηγοί.
Στο στόχαστρό τους, βρίσκονται συνήθως οι κυνηγότοποι του Νομού Θεσπρωτίας. Μάλιστα όπως έχει καταγγελθεί, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, οι Ιταλοί φτάνουν πλήρως εξοπλισμένοι, έχοντας μαζί τους ακόμη και ειδικές μηχανές, προκειμένου να μετατρέψουν το κυνηγετικό κρέας σε κιμά, ώστε να επιστρέψουν ανενόχλητοι στη χώρα τους.

Άλλοι πάλι δείχνουν πλέον εντελώς προκλητικοί.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι επιχείρησαν να κατέβουν στο λιμάνι του Μπρίντεζι έχοντας ως «λάφυρο» εκατό τρυγόνια!
Τα εκατό νεκρά τρυγόνια κατασχέθηκαν από άνδρες της δασικής υπηρεσίας της επαρχίας του Μπρίντεζι σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους.
Βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα και επιβάτες κατά την αποβίβαση τους από πλοία προερχόμενα από ελληνικά λιμάνια.
Δεδομένου ότι το τρυγόνι (Streptopelia turtur) περιλαμβάνεται στο Πίνακα Α του παραρτήματος του Κανονισμού 338/1997, όπως αυτό αντικαταστάθηκε στο σύνολό του από το παράρτημα του Κανονισμού (ΕΕ) 101/2012, αντιμετωπίζεται ως είδος CITES, σ' ότι αφορά την αδειοδότηση της διακίνησής του.
Τα νεκρά τρυγόνια που εντοπίστηκαν δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα έγγραφα (άδειες, πιστοποιητικά) που απαιτούνται για την κατοχή, εισαγωγή, εξαγωγή και εσωτερική διακίνηση εντός της Ε.Ε.. H παράβαση αυτή τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 12 μήνες και πρόστιμο μέχρι 75.000 ευρώ.
Η κατάσχεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων ενεργειών στην επαρχία του Μπρίντεζι που οδήγησαν στην κατάσχεση άνω των 400 τρυγονιών, προερχόμενα πάντα από κυνηγετικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν εκτός των εθνικών συνόρων της Ιταλίας.

http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/27176-2014-09-14-13-10-58.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: