Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων για την προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες αγορές

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Ήπειρο οι 20 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν το τριήμερο 5-7 Σεπτεμβρίου από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η συγκεκριμένη φιλοξενία αποτέλεσε το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (familiarization trip) που πραγματοποιείται ως δράση, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου "Ενέργειες για την Προώθηση και Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου", με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και αφορούσε στην γνωριμία με τα παράλια της Ηπείρου. Θα ακολουθήσει και δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης στις αρχές της Άνοιξης του 2015, το οποίο θα αφορά στην γνωριμία με την ορεινή Ήπειρο, με έμφαση στις Π.Ε. Άρτας και Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, για αυτό το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης, οι φιλοξενούμενοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι προέρχονταν από 9 χώρες και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, την Ιταλία, την Δανία, το Ισραήλ, τη Μ. Βρετανία, τη Ρουμανία, την Π.Γ.Δ.Μ., την Ολλανδία και την Ελλάδα, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα τουριστικών αγορών για τις οποίες ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Ηπείρου.

Τους τουριστικούς πράκτορες και τους δημοσιογράφους, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος στο καλωσόρισμά του, υπογράμμισε ότι η ΄Ηπειρος, είναι προορισμός τεσσάρων εποχών, διαθέτοντας μοναδικές φυσικές ομορφιές, τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, πεντακάθαρες παραλίες και μαγευτικά ορεινά τοπία. Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε η Περιφέρεια Ηπείρου για την προσέλκυση επισκεπτών από νέες αγορές και για όλο τον χρόνο, ενώ ζήτησε τη συνδρομή των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των δημοσιογράφων, ώστε να προβληθεί στις χώρες τους η Ήπειρος της φιλοξενίας.

Κατά την παραμονή τους στην Ήπειρο οι φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν τους Αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης και Νικόπολης, το Νεκρομαντείο Αχέροντα, δοκίμασαν θαλασσινές γεύσεις στην Πρέβεζα και την Θεσπρωτία, κολύμπησαν στην γραφική Πάργα και εντυπωσιάστηκαν από τα μικρά νησάκια στα Σύβοτα και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Στην Π.Ε. Πρέβεζας τους υποδέχτηκε ο κ. Στράτος Ιωάννου Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, ο οποίος υπογράμμισε ότι "η Ήπειρος αυξάνει σταθερά την θέση της ως τουριστικός προορισμός και προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες από πολλές χώρες. Χάρη στις σπάνιες φυσικές ομορφιές, στην Ηπειρώτικη φιλοξενία και στην οργανωμένη δουλειά που γίνεται, όλοι φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας και με την επιθυμία να ξανάρθουν, όπως τώρα με τους τουριστικούς πράκτορες και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταφέροντας στις χώρες τους τις εμπειρίες από την Ήπειρο".

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στα Σύβοτα, υποδέχτηκε την αποστολή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης ο οποίος σημείωσε πως "θα πρέπει οι επισκέπτες που θα έρθουν στην περιοχή να γνωρίσουν την φιλοξενία και να αισθανθούν τον τόπο όπως την πατρίδα τους".

Οι Τουριστικοί πράκτορες και οι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν επίσης με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, ενώ στα Σύβοτα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου και εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθώς και με εκπροσώπους από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων δωματίων και εξοχικών κατοικιών Συβότων.

Τέλος, κατά την αναχώρησή τους, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις περιοχές που επισκέφθηκαν, το φυσικό περιβάλλον, τις παραλίες, τα πολιτιστικά μνημεία και την εξαιρετική κουζίνα, στοιχεία τα οποία, όπως είπαν, αναμένεται να αποτελέσουν κίνητρα αύξησης των επισκεπτών προς την Ήπειρο από τις χώρες τους.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από στοχεύσεις άλλο τίποτα. Την τελευταία στιγμή όμως ΠΑΝΤΑ κάτι γίνεται και ρίχνουμε στο γάμο του καραγκιόζη.

Λίγιας είπε...

Όσο και να στοχεύσουν, άμα το όπλο είναι πετσικαρισμένο μη περιμένεις προκοπή