Μηνιαίως οι εισφορές στον ΟΑΕΕ από 1/3/2015

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας, καθορίζεται η διαδικασία για τη λειτουργία του νέου τρόπου καταβολής των εισφορών των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε., οι οποίες, σε εφαρμογή του ν.4254/2014, προβλέπεται να μετατραπούν από διμηνιαίες σε μηνιαίες.
Η μηνιαία καταβολή θεσπίστηκε αφενός για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων οι οποίοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στη διμηνιαία καταβολή των εισφορών, αφετέρου για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του τρόπου είσπραξής τους.

Η εφαρμογή της μηνιαίας καταβολής θα ξεκινήσει από 1.3.2015 επειδή στο διάστημα αυτό η Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) θα ολοκληρώσει την τροποποίηση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος του Ο.Α.Ε.Ε., ώστε να υποστηρίζει την μηνιαία είσπραξη των εισφορών.

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ είπε...

-Το υπουργείο ταυτίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες της ακριτικής ορεινής επαρχίας με αυτούς του Κολωνακίου.
-Εδώ δεν μπορούν να πληρώσουν στους δυο μήνες, θα μπορέσουν στον ένα;
- ο κ. Μπέζας γνωρίσει πολύ καλά, από την επαρχία του, ότι υπάρχουν μικροεπαγγελματίες που με το ζόρι συγκεντρώνουν τα μηνιαία έξοδα για το ρεύμα και το τηλέφωνο. -Αντικειμενικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους στο ΟΑΕΕ.
-Σε αυτούς πρέπει να δοθεί περίοδος αναστολής των υποχρεώσεων τους τουλάχιστον δυο χρόνια για να μπορέσουν να ανακάμψουν έως ότου ξεπεραστεί η κρίση.