Στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας οι ιερόσυλοι των εκκλησιών της Κόνιτσας

Στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης δύο νεαροί Αλβανοί, που συνελήφθησαν στο αλβανικό έδαφος κατά την αστυνομική επιχείρηση που εκτυλίχθηκε τόσο στο ελληνικό όσο και στο αλβανικό έδαφος από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για τη σύλληψη των διαρρηκτών εκκλησιών αλλά και κατοικιών στην περιοχή της Κόνιτσας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες μετά την έναρξη του ανθρωποκυνηγητού, όταν οι φερόμενοι δράστες των διαρρήξεων εγκατέλειψαν το κλεμμένο Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν, λίγο μετά τη διασταύρωση της Εξοχής, υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών με τις αλβανικές αστυνομικές αρχές και παρά τις δυσκολίες και τα γραφειοκρατικά εμπόδια, που υφίστανται σε τέτοιες περιπτώσεις, αντίστοιχη επιχείρηση στήθηκε και στο αλβανικό έδαφος.
Το αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη δύο υπόπτων που είχαν περάσει στο αλβανικό έδαφος και οι οποίοι οδηγήθηκαν από τους Αλβανούς αστυνομικούς στο ΑΤ Μέρτζανης.
Εκεί έλαβαν χώρα και οι πρώτες σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο επιτελείων για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί στη συνέχεια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο ατόμων, αναγνωρίστηκε από κάτοικο της περιοχής, που είχε βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες σε μία από τις πολλές επιδρομές τους.
Επί του παρόντος, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν αναλυτικά το φάκελο των υποθέσεων με τις κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών και εκκλησιών και σε μεταγενέστερη φάση θα είναι σε θέση να συντάξουν τη δικογραφία, όπου θα κατονομάζονται και οι φερόμενοι δράστες ή εάν έχουν ταυτοποιηθεί από δακτυλικά αποτυπώματα, οι δράστες των εγκληματικών αυτών πράξεων. Τότε θα ζητηθεί και η έκδοσή τους από τη γειτονική χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: