Προβλήματα και προτάσεις για την Ιόνια οδό κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης

Θετική χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τη σημερινή επίσκεψη στην Ήπειρο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αντικείμενο την εξέταση της πορείας των εργασιών της Ιόνιας Οδού και την επίλυση προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
Ο Περιφερειάρχης στη σύσκεψη που έγινε στο εργοτάξιο της αναδόχου εταιρίας στα Ιωάννινα, αλλά και στην επίσκεψη που ακολούθησε σε εργοτάξια του οδικού άξονα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα και παρεμβάσεις του που αφορούν το στρατόπεδο στο Αβγό, τις απαλλοτριώσεις, τις μετατοπίσεις των δικτύων της ΔΕΗ και περιβαλλοντικά θέματα.



Ο Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης από τον Υπουργό όπως εξεταστεί κατά προτεραιότητα και σε συνεργασία με την παραχωρησιούχο εταιρία η άμεση προώθηση της κατασκευής της οδικής σύνδεσης Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Καλογήρου, καθώς και η κατασκευή κόμβου στον Αμμότοπο Άρτας. Συμφωνήθηκε επίσης να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη για την προώθηση των διαδικασιών για την απόδοση στην ανάδοχο εταιρία των ήδη απαλλοτριωθεισών εκτάσεων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και για την μεταφορά δικτύων της ΔΕΗ.

Επίσης τέθηκε και το ζήτημα της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, της ολοκλήρωσης των εργασιών στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, της Ε-65, της βελτίωσης του οδικού δικτύου κ.ά..

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης σε εργοτάξια, ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:

"Η επίσκεψη του Υπουργού ήταν χρήσιμη καθώς του δόθηκε η δυνατότητα να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών, αλλά και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. Είναι σημαντικό βήμα η ανακοίνωσή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών παράδοσης του στρατοπέδου Αβγού, με την οποία ανοίγει πλέον η δυνατότητα έναρξης των εργασιών στο τμήμα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Υπάρχει σε εκκρεμότητα το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, για τις οποίες έχουν κατατεθεί τα χρήματα των δικαιούχων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η Περιφέρεια σε συνεργασία με την παραχωρησιούχο εταιρία έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλίες για το συντονισμό των νομικών και των ιδιοκτητών για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών. Για μας είναι σημαντικό και το επισημάναμε στον Υπουργό, τόσο η επέκταση της Ιόνιας Οδού προς την Κακαβιά, όσο και η σύνδεσή της με τη γέφυρα Καλογήρου με την οποία θα δοθεί αναπτυξιακή ώθηση σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: