Σύσκεψη του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με εμπόρους και βιοτέχνες

Σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, υπό την αιγίδα του Δημάρχου, σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας, Πέρδικας και Συβότων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα οξεία και χρονίζοντα προβλήματα των επαγγελματιών που σχετίζονται με την εφαρμογή του κανονισμού πεζοδρομίων, την καθαριότητα, την στάθμευση έμπροσθεν καταστημάτων/καφετεριών, την φωταγώγηση παράδρομων, το παραεμπόριο στις παράκτιες περιοχές και τις αγέλες των αδέσποτων σκύλων.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της τάξης και θα είναι αρωγός και αλληλέγγυος στην επίλυση των προβλημάτων των επαγγελματιών ιδίως στην κρατούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Επιπλέον, τονίστηκε το θέμα της μη καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών ορισμένων καταστηματαρχών για το τέλος παρεπιδημούντων επί των ακαθάριστων εσόδων κλπ που αποβαίνει σε βάρος των συνεπών επαγγελματιών και σε τελική ανάλυση των πολιτών του Δήμου καθότι το εν λόγω τέλος έχει εισπραχθεί και δεν έχει αποδοθεί από τους οφειλέτες επαγγελματίες με αποτέλεσμα ο Δήμος να στερείται πόρων που θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες των πολιτών και γενικότερα της κοινωνίας.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει , αφενός, να δείχνει την ανάλογη κατανόηση στα προβλήματα των επαγγελματιών ιδίως την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης και, αφετέρου, οφείλει, για το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον να βρει άμεσα λύσεις στο εν λόγω θέμα.
Κοινή πεποίθηση ήταν ότι υπάρχει θέληση για αρμονική συνεργασία μεταξύ της νέας Δημοτικής Αρχής και των εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: