Τα παιδιά μαθαίνουν για το εθνικό πάρκο

Τριήμερο δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης παιδιών με θέμα «Κόνιτσα… Εξερευνώ, ανακαλύπτω, μαθαίνω» διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου, σε συνεργασία με τον δήμο, τη Βιβλιοθήκη και το ΚΔΑΠ Κόνιτσας, από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, στην Κόνιτσα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Κόνιτσας, στελέχη του Φορέα Διαχείρισης θα υλοποιήσουν πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με θέμα «Τα ζώα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση της προστατευόμενης περιοχής του εθνικού πάρκου, της γεωλογίας και των σπάνιων και απειλούμενων ειδών της περιοχής καθώς και κατασκευές με πηλό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αφήγηση παραμυθιού και κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και του ΚΔΑΠ Κόνιτσας. Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το πρωί, με αφετηρία την κεντρική πλατεία, ο Φορέας Διαχείρισης θα πραγματοποιήσει περίπατο στον παραδοσιακό οικισμό της Κόνιτσας με επίσκεψη στο οικιστικό συγκρότημα της Χάμκως ενώ με την επιστροφή στην πλατεία, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια δημιουργώντας κατασκευές και χειροτεχνίες.
Τέλος, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το πρωί, ο Φορέας θα πραγματοποιήσει εκδρομή ερμηνείας περιβάλλοντος με θέμα «Βοϊδομάτης: Ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης». Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι δωρεάν. Κατά τη διάρκεια την εκδρομής, όσα παιδιά το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα με αντίτιμο 12 ευρώ ανά παιδί να κάνουν αναρρίχηση και ιππασία. Οι δηλώσεις συμμετοχής για την αναρρίχηση και την ιππασία γίνονται στα τηλέφωνα 2653022241 και 22245.

http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/27167/2014-09-05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: