Με δράστη και στη Θεσπρωτία οι ληστές με τα Καλάσνικοφ

Ένοπλη ληστεία και στη Θεσπρωτία είχε διαπράξει εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που στα Οινόφυτα είχε πυροβολήσει επτά φορές με Καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών της ΟΠΚΕ, οι οποίοι τους καταδίωκαν μετά από ληστείες που είχαν διαπράξει στην περιοχή.

Τρία μέλη της οργάνωσης, Αλβανικής καταγωγής συνελήφθησαν ενώ άλλοι τρεις ομοεθνείς τους αναζητούνται.
Η εγκληματική οργάνωση είχε διαπράξει συνολικά εννέα ληστείες, 25 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους διέπραξαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε οικίες στη Ν. Σμύρνη, στο Π. Γερμενό, στο Χαλκούτσι και στη Θεσπρωτία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των Οινοφύτων, είχε χτυπήσει στο Μαργαρίτι. Εκεί ομάδα κακοποιών είχε ακινητοποιήσει βίαια ζευγάρι ηλικιωμένων και είχε αδειάσει το σπίτι τους.
Μάλιστα οι δράστες είχαν λάβει αυστηρά μέτρα ασφάλειας για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ και στο στάδιο της προπαρασκευής της ληστείας, είχαν προβεί πολλές φορές σε κατόπτευση του χώρου και είχαν επιλέξει κύρια και εναλλακτικά δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής.
Τότε είχαν συλληφθεί σε Πάλαιρο και Μαργαρίτι τρία άτομα, άλλα τέσσερα όμως είχαν καταφέρει να διαφύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: