Πλιάτσικο με προορισμό!

Έκλεβαν τα ακτινίδια απ’ την Άρτα και τα μετέφεραν σε εγκαταστάσεις στο Φίερι της Αλβανίας, όπου υπάρχει ωριμαντήριο…
Και αποδείξεις για το πλιάτσικο που γίνεται στα κτήματα της περιοχής μας, τα οποία είναι στο έλεος κάθε λογής περίεργων τύπων, είτε αλβανοί είναι αυτοί, είτε πακιστανοί και λειτουργούν πάντα, για λογαριασμό άλλων.
Τα ξημερώματα του Σαββάτο λοιπόν, συνελήφθησαν στην Άρτα τρεις αλβανοί, οι οποίοι είχαν φορτώσει σε φορτηγάκι ενάμιση τόνο (1.500 κιλά) ακτινίδια, που είναι σε στάδιο ωρίμασης, για να τα μεταφέρουν στο Φίερι της Αλβανίας, όπου είχαν συμφωνία με επιχειρηματία που διατηρεί εκεί εγκαταστάσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων, αλλά και συντήρησης στην συνέχεια, για να πωληθούν στην συνέχεια, ως εισαγόμενα απ’ την Ελλάδα και φυσικά ως νόμιμα εισαγμένα στην γειτονική χώρα.
Τα ακτινίδια, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, είχαν κλαπεί από κτήμα στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλοθέης.

Οι τρεις αλβανοί που συνελήφθησαν, γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή, μιας και ο ένας εξ αυτών διαμένει μόνιμα στην Αγία Παρασκευή και οι άλλοι δυό είχαν εργαστεί παλιότερα στην Άρτα, αλλά πλέον μένουν μόνιμα στην Αλβανία και ερχόταν κατά τακτά διαστήματα, για να κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά. Ο μόνιμος κάτοικος Άρτας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ετοίμαζε την ποσότητα ακτινιδίων και οι άλλοι δυό ερχόταν και φόρτωναν, για να τα μεταφέρουν στην Αλβανία. Για κάθε φορτίο, η αμοιβή ήταν 1.000 ευρώ και κανένας δεν γνωρίζει πόσα φορτία έφυγαν για το Φίερι, το τελευταίο διάστημα, μιας και οι συλληφθέντες δεν πρόκειται να το ομολογήσουν.
Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, το πρόβλημα με την συγκεκριμένη δραστηριότητα, έχει να κάνει και με το τελωνείο της Κακκαβιάς, όπου δεν μπορεί να μπαίνουν τέτοιες ποσότητες και να μην τις βρίσκουν ή να ελέγχουν αυτούς που τις μεταφέρουν. Εκτιμάται ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεργασία, μιας και με τον τρόπο αυτό, θα ελεγχθούν προβλήματα σαν κι αυτό που αντιμετωπίζει η περιοχή της Άρτας.
Οι κάτοικοι
Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτροπή κατοίκων της περιοχής Φιλοθέης επισκέφτηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή Κώστα Βαρέλη, μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη των αλβανών και τον ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλλει η αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, προκειμένου να προστατευτούν οι περιουσίες τους.
Ο αστυνομικός διευθυντής Κώστας Βαρέλης διαβεβαίωσε τα μέλη της επιτροπής, ότι ο ίδιος έχει δώσει εντολή σ’ όλες τις υπηρεσίες του, να επιμείνουν στην προσπάθεια για προστασία των περιουσιών των παραγωγών της περιοχής και το επόμενο διάστημα θα έχει διαρκή επικοινωνία μαζί τους, ώστε η όλη προσπάθεια να είναι πιο αποτελεσματική.
http://www.gnomiartas.gr/news/item/1570-aktinidia


Δεν υπάρχουν σχόλια: