
Την ομάδα αποτελούν οι Αυγουστίνα Γκαλιτσοπούλου, Γιάννης Σαρακατσιάνος, Δημήτρης Γεωργαντέλης και ο επιβλέπων καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μιχάλης Κοντομηνάς. Οι επιστήμονες δημιούργησαν το νέο προϊόν που συνδυάζει τη διατροφική αξία των θαλασσινών και την οικολογική αξιοποίηση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων, σε μία υγιεινή διατροφική επιλογή. Η ομάδα, εκτός από το χρηματικό έπαθλο που της δόθηκε, θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Κολωνία, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, και να παρουσιάσει το προϊόν της στο ευρωπαϊκό κοινό, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «Anuga». Στην τελική φάση του διαγωνισμού έφτασαν 6 Πανεπιστημιακές ομάδες φοιτητών οι οποίες κατάφεραν να αναπτύξουν μέσα σε λίγους μήνες ένα καινοτομικό προϊόν διατροφής, που, εκτός από τη γεύση του διακρίνεται και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του. Τους τρεις νικητές ανέδειξε η εθνική επιτροπή που είχε συσταθεί για τον διαγωνισμό και αποτελείτο από τον κ. Ευάγγελο Καλούση, πρόεδρο του ΣΕΒΤ, την καθηγήτρια κα Τριχοπούλου, ΕΚΠΑ, τον δρ D. Rossi, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Food for Life, τον Γρ. Αντωνιάδη, πρόεδρο του ΣΔΕ και τον Ρ. Γαμβρό, πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του ΣΕΒΤ. Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εύχονται ολόψυχα συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην επικείμενη συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ
http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/13331/2011-09-16.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου