Ευχαριστήρια επιστολή του Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης προς το Δήμο Σουλίου

Ως Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια το Δήμο Σουλίου, συγκεκριμένα, την κ. Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, όλους του Αντιδημάρχους και το προσωπικό του Δήμου οι οποίοι ασχολήθηκαν και εργάστηκαν σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα για την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωση των εργασιών στο αναπαλαιωμένο κτήριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Ξηρολόφου.

Τον Ιανουάριο του 2011, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων των νέων Δημάρχων και πολύ πριν προκύψει το ζήτημα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων από το ΥΠΔΒΜΘ, απέστειλα και στους τρεις Καλλικρατικούς Δήμους της Θεσπρωτίας από μία επιστολή – πρόταση για τις παρεμβάσεις, τις οποίες θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν σε κάθε Δήμο χωριστά στα δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής τους, όσον αφορά τόσο στις κτηριακές υποδομές όσο και σε επίπεδο συνενώσεων των σχολικών μονάδων.
Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Σουλίου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις αυτές. Συγκεκριμένα, σε απόλυτη ταύτιση και μακριά από φωνασκίες και τοπικισμούς, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας σε στενή συνεργασία με το Δήμο Σουλίου, τους κατοίκους, γονείς και κηδεμόνες, αποφάσισε τη συνένωση των Δημοτικών Σχολείων Κ. Προδρομίου Ζερβοχωρίου και Καρβουναρίου σε ένα κεντροβαρές σημείο ανάμεσα σε αυτά τα χωριά και συγκεκριμένα στο παλαιό Δημ. Σχ. Ξηρολόφου. Ο Δήμος, ανέλαβε το κόστος να ετοιμάσει το παλαιό διδακτήριο και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε τις εργασίες. Στην προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Πολιτιστικού συλλόγου Ξηρολόφου και των εκπαιδευτικών των υπό συνένωση σχολείων. Έτσι, μετά από υπερεντατικές εργασίες ο δήμος Σουλίου μας παρέδωσε προς χρήση ένα σύγχρονο και όμορφο διδακτήριο, στο οποίο έγινε και ο καθιερωμένος αγιασμός την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, την 12η Σεπτεμβρίου 2011, με την παρουσία της κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, της κ. Φιλιώς Νόκα, Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ηπείρου και πλήθος κόσμου.
Τέτοιες προσπάθειες αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει σχέδιο, συνεργασία και διάθεση για δουλειά μπορούμε να πετύχουμε και να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις, στερεότυπα και ιδεοληψίες του παρελθόντος. Για το λόγο αυτό επιθυμώ να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στο Δήμο Σουλίου και ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί η πολύ καλή μας συνεργασία ώστε να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις σχολικές μονάδες, οι οποίες θα προσφέρουν μια σύγχρονη εκπαίδευση στα παιδιά της περιοχής μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΝΑΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: