Πάνω από 1.000 δρομείς έτρεξαν χθες στον «Γύρο της Λίμνης»!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες ο καθιερωμένος πλέον «Γύρος της Λίμνης», στον οποίο συμμετείχαν δρομείς όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Φέτος οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς αυτοί που έτρεξαν ήταν πάνω από 1.000!
Η παραλίμνιος είχε γεμίσει από μικρούς και μεγάλους επισκέπτες και Γιαννιώτες που έσπευσαν να δουν από κοντά και να χειροκροτήσουν τους αθλητές, οι οποίοι τερμάτισαν νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία Μαβίλη, απ’ όπου και ξεκίνησαν το πρωί. Ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων σε όσους τερμάτισαν μέσα σ’ ένα εορταστικό κλίμα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στις 7 χθες το πρωί ξεκίνησαν 56 άτομα το δυναμικό βάδισμα 30 χλμ, στις 9 ξεκίνησαν οι αγώνες δρόμου 30 χλμ με τη συμμετοχή 834 ατόμων, ενώ 121 άτομα συμμετείχαν στον αγώνα για τα 5 χλμ.
Νικητής του αγώνα δρόμου των 30 χλμ αναδείχθηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε το γύρο της λίμνης σε 1 ώρα 38 λεπτά και 21 δεύτερα.
Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός για την πόλη μας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας, ο Γιαννιώτης διεθνούς φήμης φωτογράφος Γιάννης Κόντος, ο Ηπειρώτης δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας κ.α. Πάντως οι δρομείς όλων των ηλικιών απέδειξαν ότι ο Αθλητισμός θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους, δίνοντας με το καλύτερο τρόπο παράδειγμα στη νεολαία που σήμερα βάλλεται από παντού.

ΑΨΟΓΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η διοργάνωση, της οποίας τον πρωταρχικό ρόλο είχε ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών, ήταν άψογη και με την συνδρομή της Αστυνομίας για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στους συμμετέχοντες και τους θεατές. Οι εθελοντές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και διευκόλυναν τους αθλητές κατά την διάρκεια του αγώνα. Ανά πέντε χιλιόμετρα τους μοίραζαν νερά και τους έδιναν κουράγιο να συνεχίσουν την μεγάλη προσπάθεια.
Στην επιτυχία, αλλά και στη σημασία του «Γύρου της Λίμνης» αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιος, τονίζοντας ότι μία τέτοια διοργάνωση δίνει άλλες προοπτικές στον τόπο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το απόγευμα του Σαββάτου είχαν προηγηθεί στο παραλίμνιο οι αγώνες μαθητών και ο περιπατητικός γύρος «μαμάδες με καρότσια», ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιηθήκαν ομιλίες για τον εθελοντισμό, την υγεία και το περιβάλλον.
http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/7334

Δεν υπάρχουν σχόλια: