Δήλωση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς γίνεται κάτω από δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Πιστεύω όμως ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα καταφέρουν στο τέλος να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το έχει ανάγκη η κοινωνία και η πατρίδα μας.
Η επιτυχία δεν μπορεί να έλθει από μόνη της, ούτε και είναι ατομικό ζήτημα. Απαιτείται αλληλεγγύη και συνεργασία σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μόνο έτσι οι μαθητές θα βγουν νικητές.

Ιδιαίτερα σήμερα η σκέψη μας στρέφεται στα παιδιά εκείνα, των οποίων οι γονείς είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Η ηθική μας συμπαράσταση είναι δεδομένη. Καλούμε όμως και όλους τους συμμαθητές τους να τους συμπαρασταθούν, ενεργά και διακριτικά, ώστε να απαλυνθεί το άγχος, η αγωνία και να αποτραπεί ο ενδεχόμενος κοινωνικός αποκλεισμός τους.

Από τη φετινή χρονιά, ουσιαστικά και τυπικά οι αρμοδιότητες για την σχολική στέγη και τη μεταφορά μαθητών, μεταβιβάζονται στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές οικονομικές εκκρεμότητες της Πολιτείας προς τις Περιφερειακές Ενότητες από τα έργα που έχουν εκτελεστεί τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρέπει επιτέλους να εξοφληθούν.

Τη σημερινή εποχή η στήριξη και ενίσχυση του Δημόσιου Σχολείου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα βρίσκεται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα για να συνδράμει επικουρικά σε ο, τι της ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη σε όλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: