Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για την προώθηση του έργου της εισόδου της Ηγουμενίτσας

Ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή της εισόδου της Ηγουμενίτσας, γίνεται με την χθεσινή απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την κήρυξη των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και συγκεκριμένα από τη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κύπρου έως την περιοχή της Σελεύκειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης στην εισήγησή του, ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι πρόκειται για μία μελέτη που ξεκίνησε το 2004 από την πρώην ΔΕΣΕ και η οποία καθυστέρησε να ολοκληρωθεί εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν στις εγκρίσεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια συνεννόησης με τους δικαιούχους, που απέβη άκαρπη καθώς δεν πείστηκαν όλοι για την αναγκαιότητα του έργου: «Για να μην υπάρξει καθυστέρηση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, είναι άκρως απαραίτητο να προχωρήσουμε σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ώστε κινηθούν οι διαδικασίες κατάθεσης των χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Για μας είναι έργο πρώτης προτεραιότητας για το ΕΣΠΑ.Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε το 2003 και φτάσαμε στο 2011 για να γίνει η μελέτη εισόδου της Ηγουμενίτσας. Μέσα στα άλλα, από τις 14-4-2010, ο Δήμος Ηγουμενίτσας με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς την τότε κρατική Περιφέρεια εξέφραζε την αγωνία του για το πρόβλημα που υπήρχε. Αυτό δείχνει πόσο τάχιστα προωθούνται από την Αιρετή, και πόσο αργά κινούνταν οι διαδικασίες από την Κρατική Περιφέρειας», τόνισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μελέτη τα έχουν εξετάσει οι ειδικοί και ότι πλέον η έγνοια της Περιφερειακής Αρχής είναι να βρεθούν οι πόροι για το έργο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι με την ευκαιρία αυτή να συνεχιστεί η διαπλάτυνση της Ε.Ο. Ηγ/τσας - Ιωαννίνων μέχρι το Μαυρούδι και από τις δύο πλευρές της. Έτσι θα λυθεί μια για πάντα το χρόνιο πρόβλημα μια απόσταση 5 km να διανύεται σε 20' τις περισσότερες φορές και ιδίως σε ώρες αιχμής.