Financial Times: Λεφτά μέχρι τις 10 Οκτωβρίου έχει η Ελλάδα

Πρόβλημα με μισθούς συντάξεις αν δεν καταβληθεί η έκτη δόση
«Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα» αναφέρει σημερινό άρθρο των Financial Times στο οποίο γίνεται λόγος για την επιτακτική ανάγκη εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «τα ταμειακά αποθέματα της χώρας αρκούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου».
Αν μετά από αυτή την ημερομηνία δεν έχει δοθεί η δόση του δανείου, αναφέρει το άρθρο, τότε «θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή συντάξεων και μισθών στο δημόσιο».

Το μόνο που απομακρύνει κάπως την απειλή της χρεοκοπίας για την Ελλάδα, συνεχίζει η εφημερίδα, είναι το ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι απαλλαγμένο από άλλες υποχρεώσεις προς τους κατόχους ομολόγων για το 2011 καθώς δεν υπάρχουν τίτλοι που να λήγουν μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο.

Ωστόσο επισημαίνεται ότι ακόμα και οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα συμφωνήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης «τα χρήματα θα δίνονται στο εξής μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα πείσει τους δανειστές της για τη βούλησή της να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα».

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=420464&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: