Τεράστιο ενδιαφέρον για τον 5ο Γύρο της Λίμνης Ιωαννίνων

Στις 1.200 φτάνουν οι συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο
Αθλητισμός- εθελοντισμός- περιβάλλον. Αυτό είναι το τρίπτυχο που προβάλλεται μέσα από τον Γύρο της Λίμνης, μία από τις κορυφαίες διαδρομές της Ελλάδος, που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα. Ο Γύρος της Λίμνης αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή και στόχος όλων των διοργανωτών είναι να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια.
Φέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν κάθε προηγούμενο καθώς ανέρχονται στις 1.200, ενώ διοργανώνεται ένα πλήθος εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και για μεγάλους.


Χθες στο δημαρχείο Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων, με στόχο την καλύτερη διοργάνωση και την κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, ώστε να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις και να χειροκροτήσουν τους αθλητές.
Ο Γύρος της Λίμνης διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών» υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Παπαδόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε, τόνισε πως ο γύρος της Λίμνης αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την πόλη των Ιωαννίνων.
«Ο Δήμος στηρίζει την προσπάθεια αυτή με σκοπό την καθιέρωση του αγώνα και την απόκτηση διεθνούς ενδιαφέροντος. Η καθιέρωση του αγώνα όχι μόνο σε εθνικό αλλά σε διεθνές επίπεδο αποτελεί στοίχημα για την πόλη και ο λόγος δεν είναι μόνο αθλητικός αλλά ευρύτερος, καθώς ενισχύει τον τουρισμό και αναδεικνύει τον περιβαλλοντικό παράγοντα, με σημαία την λίμνη», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Φέτος καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναμένεται να κινητοποιηθεί πλήθος κόσμου με τις παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται στην παραλίμνιο.
«Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα χρειαστεί για ορισμένα χρονικά διαστήματα να κλείσουν δρόμοι, να απαγορευθεί η στάθμευση και η κίνηση οχημάτων. Θα θέλαμε την κατανόηση αλλά και την στήριξη των πολιτών σε αυτό το σημείο», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Εκ μέρους του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδών, ο κ. Ηλίας Σπυριούνης ευχαρίστησε τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την συμβολή στην διοργάνωση.
Ζήτησε την συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν όπως και σεβασμό στους αθλητές που θα διανύσουν την απόσταση των τριάντα χιλιομέτρων, με αποφυγή της κίνησης οχημάτων στην παραλίμνιο διαδρομή.
Στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου αναφέρθηκε η προπονήτρια του Ποσειδώνα Ευτυχία Μαυροπούλου, η οποία έκανε ειδική αναφορά στην εκδήλωση «μαμά- καρότσι» που πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Μαμάδες με καροτσάκια και μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, το Σάββατο στις έξι το απόγευμα, να απολαύσουν την μοναδική διαδρομή από την Πλατεία Μαβίλη μέχρι τα Σφαγεία. Μία διαδρομή χωρίς αυτοκίνητα!
Η Δημοτική Αστυνομία θα συμβάλει με κάθε τρόπο για την διευκόλυνση των αγώνων και των εκδηλώσεων, ενώ επί ποδός θα βρεθεί για μία ακόμη φορά η Τροχαία Ιωαννίνων.
Η συμβολή της οποίας στην ασφάλεια των αγώνων είναι καθοριστικής σημασίας.
Ο υπεύθυνος κυκλοφοριακών θεμάτων της Τροχαίας Επαμεινώνδας Ζήκος σημείωσε ότι η υπηρεσία του θα κάνει το καλύτερο δυνατό και ζήτησε την συνεργασία των πολιτών ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα.
«Παρακαλούμε όλους να δείξουν κατανόηση στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όλοι οι φορείς της πόλης και να βοηθήσουν για την επιτυχία τους», σημείωσε ο κ. Ζήκος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Για την ασφαλή διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων προχωρά σε σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων. Αναλυτικά:
Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, και από τις τρεις το μεσημέρι μέχρι τις οκτώ το βράδυ, απαγορεύεται η στάθμευση στην Ακτή Μιαούλη. Στο ίδιο σημείο, από τις τέσσερις μετά το μεσημέρι μέχρι τις οκτώ το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων.
Την ίδια ημέρα, από τις πέντε και μισή μέχρι τις οκτώ το βράδυ, θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην πλατεία Μαβίλη, Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη και σε τμήμα της Ακτής Μιαούλη.
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από τις έξι το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι, απαγορεύεται η στάθμευση στις οδούς: Ευαγγελίδη, πλατεία Μαβίλη, Καραμανλή, Διονυσίου Φιλοσόφου, Γαριβάλδη, Ακτή Μιαούλη, και Γεωργίου Παπανδρέου (ρεύμα εξόδου).
Την ίδια μέρα, από τις επτά το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι, θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς: Ευαγγελίδη, Πλατεία Μαβίλη, Καραμανλή, Κουντουριώτου, Γ. Παπανδρέου, 8ης Μεραρχίας, Κωνσταντινουπόλεως, Ε.Ο Ιωαννίνων- Τρικάλων μέχρι τον κόμβο Αμφιθέας, επαρχιακή οδός Αμφιθέας Λογγάδων, Λογγάδων Καστρίτσας, Καστρίτσας Κατσικάς και συνδετήρια αγροτική ασφάλτινη οδός Κατσικάς με παραλίμνιο πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο, Παραλίμνιο Πάρκο, Ακτή Μιαούλη, Γαριβάλδη, Διονυσίου Φιλοσόφου, Πλατεία Μαβίλη.
Η κυκλοφορία θα αποκαθίσταται σταδιακά από τους ρυθμιστές τροχονόμους.
Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση προς όλους τους οδηγούς, να σεβαστούν τους αθλητές που επιλέγουν και τιμούν την πόλη μας, μετέχοντας στον Γύρο της Λίμνης και τους καλεί να σέβονται στο ακέραιο τις οδηγίες της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
Δημοτικός Πολυχώρος Ιωαννίνων (παλιά Σφαγεία)
11.00 - 12.00 Ομιλία με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός - Τα όρια της ανάπτυξης - Η Περίπτωση της Λίμνης Παμβώτιδος». κ.Σαϊνης Ιωάννης, Διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
11.00 -13.00 Δημιουργική απασχόληση παιδιών Δημοτικού απο τα εκπαιδευτήρια «Γένεσις» και τον Ποσειδώνα Ιωαννίνων.
- Δωράκια έκπληξη για τα παιδιά -
11.00 - 13.00 & 17.00 - 21.00 Παραλαβή Chip - αριθμών- Αναμνηστικών αθλητών - αθλητριών.
17.00 - 18.00 Παραλαβή αριθμών Παραλίμνιου Δρόμου Μαθητών
18.00 Παραλίμνιος Δρόμος Μαθητών (Ακτή Μιαούλη Du Lac) - Εκκίνηση/Τερματισμός παλιά Σφαγεία
19.15 Απονομή μεταλλίων στους μαθητές.
18.00 - 21.30 Pasta Party Αθλητών
19.30 - 21.00 Ομιλία με θέμα «Η άσκηση υπό το ιατρικό και κοινωνικό πρίσμα» κ.Δρούγιας Χρόνης Χειρούργος Ορθοπεδικός - Αθλητίατρος
Πλατεία Μαβίλη
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
18.00 Μαμάδες με καρότσι και μικρά παιδιά. Εκκίνηση Πλατεία Μαβίλη / Τερματισμός παλιά Σφαγεία
(Διονυσίου Φιλοσόφου - Γαριβάλδη)
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
07.00 Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ
09.00 Αγώνας Δρόμου 30 χλμ
09.15 Αγώνας Δρόμου 5χλμ.
12.30 Απονομή μεταλλίων.
Αφετηρία - Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Ιωάννινα
http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/20354-----5---.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: