Χρυσά στο ευρωπαικό για Τσιάβου και Τσίλη, Τζιάλλα

Τα διαπιστευτήρια της και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πλόβντιβ κατέθεσε ελληνική κωπηλασία με την κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων κι ενός ασημένιου κατά την 3η και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Οι Έλληνες κωπηλάτες-τριες συνέχισαν την παράδοση που τους θέλει τα τελευταία χρόνια να ανεβαίνουν στο ψηλότερη σκαλί του βάθρου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση της χρονιάς κλείνοντας για μια ακόμη φορά με τον ιδανικότερο τρόπο των αγωνιστική σεζόν του 2011.

Στον ψηλότερο ιστό των αγώνων ανέβασαν την γαλανόλευκη αρχικά η δίκωπος άνευ με τον Απόστολο και τον Νίκο Γκουντούλα που πήραν από το ξεκίνημα του τελικού τα ηνία στην κούρσα και δεν τα έχασαν ποτέ. Ακολούθησε η τετράκωπος των ανδρών.
Οι ασημένιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές Γιώργος Τζιάλλας-Στέργιος Παπαχρήστος-Γιάννης Τσίλης- Γιάννης Χρήστου ακολούθησαν ανάλογη τακτική με τους συναθλητές τους , ήταν σε όλη την κούρσα μπροστά, κι έπεσαν θριαμβευτικά πρώτοι στον τερματισμό.
Κανένα περιθώριο να αμφισβητήσουν το χαρακτηρισμό του φαβορί που κατείχαν πριν ξεκινήσει η διοργάνωση δεν άφησαν οι δυο χρυσές παγκόσμιες πρωταθλήτριες η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου που με 5 δευτερόλεπτα διαφορά από το δεύτερο βρετανικό πλήρωμα κατέκτησαν ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο και υπερασπίστηκαν τον τίτλο των πρωταθλητριών Ευρώπης που κατείχαν από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στην Πορτογαλία.
Το ένα και μοναδικό ασημένιο μετάλλιο ήρθε από το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα να συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν μετά την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες και να κατακτούν το πρώτο τους μετάλλιο σε επίσημη διεθνή διοργάνωση ως πλήρωμα. Οι δυο νεαροί πρωταθλητές πάλεψαν και για το χρυσό αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Ιταλών που κέρδισαν τη πρώτη θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: