Κρουαζιερόπλοιο στην Ηγουμενίτσα

Την προσεχή Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα προσλιμενιστεί στην Ηγουμενίτσα, στις 9.30 το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο «Hanseatic» της εταιρίας Hapag-Lloyd.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, «η παρουσία και νέου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι ιδιαίτερα σημαντική και ενθαρρυντική για την προσπάθεια της διοίκησης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. για προσέλκυση ενδιαφέροντος στον τομέα αυτό. Η ολοκλήρωση των εργασιών της Β΄ Φάσης, της ανάπτυξης των υποδομών του λιμένα αλλά και η Εγαντία Οδός, προσφέρουν στο λιμάνι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο χώρο της κρουαζιέρας».
Το πλοίο με βάση το πρόγραμμά του θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 17:00 μ.μ.

Η κρουαζιέρα ξεκίνησε από το λιμάνι του Αμβούργου, επισκέφτηκε το λιμάνι Κορκούλα της Κροατίας, θα παραμείνει στην Ηγουμενίτσα και θα κατευθυνθεί προς την Ιτέα, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, στο πλοίο θα επιβαίνουν 156 επιβάτες. Οι επιβάτες, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κρουαζιέρας, αρχικά θα επισκεφθούν αξιοθέατα της περιοχής, το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας καθώς και τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. «Στόχος μας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια προορισμό κρουαζιέρας, αναδεικνύοντας έτσι τις ομορφιές της Θεσπρωτίας, αλλά και τις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου» αναφέρει ο ΟΛΗΓ.
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/13450/2011-09-24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: